19.1 C
Sibiu
miercuri, 24 iulie, 2024

După judecători, și procurorii sibieni intră în grevă

Știri din Județ

Astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a întrunit Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 


Adunarea Generală a fost convocată de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu în baza art.108 din Legea nr. 304/2022, cu aplicarea art. 55 alin. 2 lit. b din Legea nr.304/2022 privind organizarea judiciară şi art.17 din Regulamentul de ordine Interioară al Parchetelor. În aceste condiţii, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a hotărât următoarele:

Publicitate

Art.1 Susținerea necondiționată a protestului personalului auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Art. 2 Susținerea în integralitate a punctului de vedere exprimat de Consiliul Superior al Magistraturii prin adresa nr. 23701 din 14.12.2023 adresată Ministrului Justiției, prin care se critică articolul VIII din proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului referitor la plata sumelor stabilite cu titlu de drepturi de natură salarială pentru personalul din sistemul justiției prin hotărâri judecătorești definitive și acte administrative emise anterior intrării în vigoare a O.U.G. nr. 99/2023 și se solicită reformularea acestui articol în acord cu criticile aduse.

Art. 3 Începând cu data de 15.12.2023, pe o perioadă nedeterminată de timp, se vor pune în aplicare următoarele măsuri:

-Procurorii din cadrul Secției Judiciare participă:La judecarea cauzelor cu arestați aflate în faza de urmărire penală, de cameră preliminară și de judecată;

-În cauzele în care este sesizat Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu;

-În cauzele având ca obiect măsurile de siguranță și măsurile de siguranță provizorii: obligarea la tratament medical și internare medicală;

-În cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale într-un interval de timp mai mic de un an;

-Cauzele civile cu caracter urgent.

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și supraveghere a acesteia fac cercetări, supraveghează ori soluționează:

Cauzele în care s-au luat sau urmează a se lua măsuri preventive și/sau asiguratorii;

-Cauzele în care urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți 

-Alte cauze apreciate de fiecare procuror ca fiind urgente.

-Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu:

-Suspendă programul de audiență cu publicul;

-Emite un comunica de presă prin care vor fi aduse la cunoștința publicului măsurile adoptate la art. 1 – 3 ale prezentei hotărâri; 

-Adoptă măsuri pe o perioadă nedefinită de restrângere a activității procurorilor numai la anumite cauze considerate urgente, potrivit celor anterior precizate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri