spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

După judecători, și procurorii sibieni intră în grevă

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a întrunit Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 


Adunarea Generală a fost convocată de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu în baza art.108 din Legea nr. 304/2022, cu aplicarea art. 55 alin. 2 lit. b din Legea nr.304/2022 privind organizarea judiciară şi art.17 din Regulamentul de ordine Interioară al Parchetelor. În aceste condiţii, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a hotărât următoarele:

Art.1 Susținerea necondiționată a protestului personalului auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Art. 2 Susținerea în integralitate a punctului de vedere exprimat de Consiliul Superior al Magistraturii prin adresa nr. 23701 din 14.12.2023 adresată Ministrului Justiției, prin care se critică articolul VIII din proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului referitor la plata sumelor stabilite cu titlu de drepturi de natură salarială pentru personalul din sistemul justiției prin hotărâri judecătorești definitive și acte administrative emise anterior intrării în vigoare a O.U.G. nr. 99/2023 și se solicită reformularea acestui articol în acord cu criticile aduse.

Art. 3 Începând cu data de 15.12.2023, pe o perioadă nedeterminată de timp, se vor pune în aplicare următoarele măsuri:

-Procurorii din cadrul Secției Judiciare participă:La judecarea cauzelor cu arestați aflate în faza de urmărire penală, de cameră preliminară și de judecată;

-În cauzele în care este sesizat Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu;

-În cauzele având ca obiect măsurile de siguranță și măsurile de siguranță provizorii: obligarea la tratament medical și internare medicală;

-În cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale într-un interval de timp mai mic de un an;

-Cauzele civile cu caracter urgent.

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și supraveghere a acesteia fac cercetări, supraveghează ori soluționează:

Cauzele în care s-au luat sau urmează a se lua măsuri preventive și/sau asiguratorii;

-Cauzele în care urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți 

-Alte cauze apreciate de fiecare procuror ca fiind urgente.

-Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu:

-Suspendă programul de audiență cu publicul;

-Emite un comunica de presă prin care vor fi aduse la cunoștința publicului măsurile adoptate la art. 1 – 3 ale prezentei hotărâri; 

-Adoptă măsuri pe o perioadă nedefinită de restrângere a activității procurorilor numai la anumite cauze considerate urgente, potrivit celor anterior precizate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă