spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Astrid Fodor: Sibiul este o locație turistică a atmosferei și a experiențelor

Știri din Județ

Publicitate

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, vineri, că turiştii vin în oraş nu doar ca să viziteze muzee, obiective istorice, ci şi pentru atmosferă şi experienţele oferite de evenimentele culturale şi cele sportive.


„Sibiul este o locație turistică a atmosferei și a experiențelor, inclusiv a celor culinare. Prin includerea Sibiului pe Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei, orașul câștigă vizibilitate și beneficiile unei locații promovate la nivel european. Sibiul are astfel de localuri în care istoria orașului, cultura gastronomică locală tradițională sau reinterpretată, prezintă și reprezintă orașul. Cafeneaua Pardon este un astfel de local, fiind situată pe cea mai frumoasă stradă – strada Cetății, lângă ziduri și turnuri vechi de sute de ani. Sper ca pe această Rută să fie incluse cât mai multe dintre cafenelele, restaurantele și hotelurile din Sibiu, cu parfumul istoriei și gastronomiei locale, fiecare cu specificul și farmecul său”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Sibiul este de ieri un punct pe Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei, care promovează deopotrivă cultura, gastronomia și patrimoniul cultural european. Primul local din Sibiu inclus pe această Rută – Pardon Cafe – a primit placheta cu însemnele Rutei de la Ambasadorul în România al acestui traseu cultural, domnul Arnold Klingeis. Primarul Astrid Fodor a participat la acest eveniment, alături de Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan, pentru a saluta includerea Sibiului pe această Rută la nivel european, din care fac parte deja zeci de cafenele istorice din capitale și orașe mari din Europa.

DCIM100MEDIADJI_0119.JPG

Primarul Astrid Fodor şi ministrul Culturii, Raluca Turcan au fost prezente, vineri, la includerea unui restaurant cafenea din Sibiu în Traseul Cultural – Historic Cafés Route.

la eveniment a fost prezent și domnul James Chisnall, persoana desemnată să gestioneze lansarea primului ghid de călătorie pentru cele 48 de rute recunoscute de Consiliului Europei și autor al ghidul Winter Historic Cafe Route Experience, lansat la începutul acestui luni.

În cadrul evenimentului care a marcat dezvelirea plachetei a fost prezentat și degustat și meniul special creat pentru vizitatorii care vor parcurge acest traseu prin Europa și vor ajunge și la Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă