spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Consiliul Județean Sibiu a achiziționat un sonar performat. Va fi utilizat de către ISU

Știri din Județ

Publicitate

Veste bună pentru ISU SIBIU! Salvatorii au în dotare un sonar performant, extrem de util în căutarea persoanelor sau a lucrurilor dispărute în adâncul apei.


Sonarul achiziționat de către Consiliul Județeană Sibiu și intrat în dotarea ISU Sibiu a avut un preț de achiziție de 403.314,80 lei.

Sonarul este unul versatil, cu scanare laterală care poate fi folosit pentru multe sondaje, căutări și recuperări din apă. Imagini de înaltă fidelitate, de înaltă definiție, abilitățile și portabilitatea acestuia îl fac un instrument ideal pentru misiuni de căutare și recuperare (SAR). Sonarul dispune și de noua telemetrie inteligentă care măsoară parametrii electrici ai cablului de remorcare (inclusiv inel colector și cablu de punte) și selectează rata de date și setări de filtrare care maximizează debitul de date. Acest are ca rezultat o imagine continuă, de înaltă calitate, pe o scară largă.

De asemenea acest sonar poate fi utilizat la o adâncime de până la 300 m, având senzori de îndreptare, înclinare , rostogolire, adâncime (presiune) și temperatură a apei.

„Acest echipament de ultimă generație va consolida capacitatea operațională a forțelor de intervenție în situații de urgență și va spori eficacitatea misiunilor desfășurate de către echipele ISU Sibiu în medii acvatice. Sonarul achiziționat reprezintă o investiție semnificativă în securitatea comunității locale, având capacități tehnologice avansate care îmbunătățesc semnificativ capacitatea de detectare și localizare a unor obiecte submersibile în medii acvatice diverse. Acest echipament de înaltă performanță va contribui la optimizarea intervențiilor în caz de situații de urgență care implică apă, precum salvarea de persoane înecate, recuperarea de bunuri sau alte operațiuni specifice. Pe această cale adresăm mulțumiri Consiliul Județean Sibiu pentru susținerea și sprijinirea eforturilor noastre de a asigura un răspuns prompt și eficient în fața diverselor situații de urgență.” transmite inspectorul șef al ISU Sibiu, Locotenent-colonel Trefaș Lucian.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă