spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Drept la replică al primarului din Cristian: „Totul a fost înscenat. Nu a existat nici un fel de agresiune”

Știri din Județ

Publicitate

După ce ziarul Sibiu Independent a publicat un articol de informare prin care prezenta o posibilă faptă de agresiune, petrecută chiar în sediul Primăriei, edilul Ioan Seuchea a transmis pe adresa redacției, un drept la replică. Acesta neagă orice fel de agresiune și susține faptul că totul este o înscenare.


Pe cealaltă parte, fostul Arhitect Șef și-a scos certificat medico-legal, în care sunt consemnate leziuni care s-ar fi putut produce prin loviri cu corp dur și zgâriere. Pentru leziunile de la nivelul ochilor, nasului și a degetelor, acesta ar necesita 3-4 zile de îngrijiri medicale. Contactat de reporterii Sibiu Independent, domnul Claudiu Ștefan ne-a transmis faptul că, în apărarea sa, deține o înregistrare audio cu momentul agresiuni.

FOTO: https://comunacristian.ro/

REDĂM MAI JOS, ÎNTEGRAL, DREPTUL LA REPLICĂ

„Avand in vedere articolul cu titlul „Primă” de Crăciun la Primăria Cristian. Edilul ar fi „împărțit” pumni!”, publicat pe site-ul  sibiuindependent.ro, miercuri, 20 decembrie 2023, la ora 16:32, venim cu niste informatii clarificatoare.

            Articolul scris de dl Dan Claudiu Buzdugan contine mai multe neadevaruri care i-au fost livrate de dl Stefan Claudiu ca sursa principala de informare.

            Avand in vedere ca dl Stefan este principalul actor in cauza, nu poate fi vorba despre o sursa credibila, in momentul cand se fac niste acuzatii ele ar trebui sa fie validate de martori ca sa fie credibile.

            Domnul Stefan a fost angajat prin transfer de la Primaria Brezoi pe postul de inspector asistent in cadrul compartimentului Urbanism, iar dansul nu are studii de specialitate in domeniul urbanism si nu a avut functia de Arhitect Sef in cadrul Primariei Cristian. 

            Ati scris in articol faptul ca dl Stefan ar fi refuzat sa semneze diverse acte administrative importante. Ce dovezi aveti ca dl Stefan a fost fortat sa semneze acele acte si a refuzat acest lucru? Ce surse aveti legat de aceasta informatie incat sa va permiteti sa aduceti o acuzatie de acest fel in spatiul public? Va rugam sa prezentati dovezile. 

            Referitor la dl Stefan trebuie sa stiti ca dansul a facut o cerere de suspendare in data de 4.12.2023 in temeiul art 515, din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, unde alin3 spune spune ca in vederea suspendarii  raporturilor de munca cererea se depune cu cel putin 15 zile lucratoare inainte de data din care se doreste suspendarea raporturilor de munca. Dl. Stefan, fiind jurist de profesie a ”omis” sa treaca acest aspect pe cererea de suspendare dar procedura se desfasoara conform legii. Suspendarea dlui Stefan incepe efectiv din data de 27 decembrie, el lipsind nemotivat de la serviciu 14 zile pana in prezent, urmand sa revina la munca conform solicitarii pe data de 01.02.2024. 

            Ati dedus in articol faptul ca dl Stefan a fost mutat cu forta in compartimentul Asistenta Sociala insa nu aveti nici o baza pentru aceasta afirmatie, dl inspector asistent dandu-si acordul pentru aceasta mutare in scris. 

            Conform adresei cu nr. 22776/21.11.2023 de la Prefectura Sibiu am fost obligati sa reducem numarul angajatiilor din Primarie cu 10% astfel au fost desfintate 3 posturi, printre care si un post de la compartimentul Urbansim. Dl Stefan a fost intrebat daca isi doreste sa fie mutat la compartimentul Asistenta Sociala si a acceptat acest lucru in scris. Ulterior mutarii acestuia pe compartimentul Asistenta Sociala, dl Claudiu Stefan a facut cerere de revenire la munca pe data de 20.12.2023, cerere care nu i-a fost aprobata.

Legat de presupusa agresiune va aducem la cunostinta urmatoarele: 

  1. In primarie pe tot parcursul zilei au fost prezenti angajatii primariei si diferiti cetateni care au venit sa isi rezolve problemele. Colega noastra de la compartimentul Stare Civila are biroul langa biroul primarului a auzit discutiile dintre dl Stefan si dl primar, usa fiind deschisa si nu a existat nici un fel de agresiune, nici verbala, nici fizica.
  2. Holul primariei este supravegheat video si daca se va ajunge in instanta filamarile vor fi puse la dispozitia anchetatorilor.
  3. In alt birou al primariei de fata cu alti colegi cateva minute mai devreme, dl Stefan l-a acuzat pe fals pe dl primar de agresiune, dl primar fiind la un metru distanta de dl Stefan, acesta din urma incercand sa insinueze faptul ca dl primar ar vrea sa il loveasca si sa il incrimineze ca fiind agresiv cu dansul.
  4. Aceasta incercare de incriminare s-a mai intamplat si cu alta ocazie de fata fiind alti colegi si se datoreaza faptului ca dl Stefan este suparat pe faptul ca pe data de 4 decembrie i-a expirat delegarea pe functia de secretar general iar in urma evaluarii activitatii pe ultimele 6 luni de delegare s-a constat incompetenta si neprofesionalismul de care a dat dovada in exercitarea functiei de secretar general. Prin urmare a fost delegata alta persoana in functia de secretar iar dl Stefan a revenit la functia de inspector asistent in cadrul compartimentului Urbanism. 

            Legat de cele reclamate la politie va informam ca nu a existat nici un conflict, Politia nu a fost nevoita sa aplaneze nimic pentru ca nu a existat nici un conflict, totul fiind inscenat de dl Stefan pentru a atrage atentia asupra lui. Dl Stefan dupa discutia cu dl primar s-a dus in birou unde este casieria iar cei doi colegi de birou nu au observat nimic anormal dupa discutia cu dl primar. Orice altceva s-ar fi intamplat dupa acest moment numai dl Stefan stie.

            Va rugam cand mai scrieti articole sa va luati informatii din surse oficiale si sa nu mai publicati informatii false sau pe jumatate adevarate. 

            Va multumim.

PRIMAR

IOAN SEUCHEA

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă