26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Spectacol de Ziua Națională a Culturii susținut de Junii Sibiului

Știri din Județ

Sub genericul „Junii Sibiului și… jocul vremii”, sibienii sunt invitați astăzi, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Culturii și aniversării a 80 de ani, de la ora 18:00, pe Facebook și youtube, să urmărească generațiile active ale marii familii artistice Junii Sibiului, alături de soliștii: Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Adrian Neamțu, Traian Stoiță, Sebastian Emanuel Stan, Răzvan Năstăsescu, Ovidiu Homorodean și Orchestra „Cindrelul-Junii Sibiului”.

Spectacolul este susţinut de Junii Sibiului (director şi coregraf  Silvia Macrea), ansamblu care împlineşte în acest an 80 de ani de când bucură românii cu spectacole folclorice de calitate.

Publicitate

„Prețuim cultura națională, o preluam de la vârstnici și o transmitem copiilor și tinerilor, ducând astfel mai departe un vis ce a prins viață acum 80 de ani, cel al Junilor Sibiului… al tinereții fără bătrânețe a culturii tradiționale românești.” – transmit reprezentanții Centrului Creaţiei Junii Sibiu pe pagina de Facebook.

Junii Sibiului reprezintă cea mai veche formație de dansuri populare din România, înființată în anul 1944 de către Ioan Macrea

Activitatea CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie