spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Expoziția Legendina Di Paolo: Dialoguri între antichitate și prezent” va fi vernisată vineri, 19 ianuarie

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 19 ianuarie, ora 14.00, la Muzeul de Artă Contemporană (strada Tribunei nr.6) va avea loc vernisajul expoziției Legendina Di Paolo: Dialoguri între antichitate și prezent. Expoziția își propune să îndrume vizitatorul într-o călătorie în timp, oferindu-i posibilitatea de a cunoaște și explora cele mai frumoase opere de artă ale celebrei pictorițe române Legendina Di Paolo (Reghin, România 1939–Lugano, Elveția 2017). Opera artistei îmbrățișează cu eleganță subiectele clasice din antichitatea greco-romană și pe cele ale căror teme sunt strâns legate de conceptele de viață, regenerare și metamorfoză. Prin intermediul acestora, Legendina Di Paolo povestește complexitatea propriilor trăiri: abandonul patriei natale, necesitatea de a se adapta la o nouă viață într-o țară străină, concomitentă cu căutarea neîncetată a unei identități stilistice proprii.


Expoziția Legendina Di Paolo: Dialoguri între antichitate și prezent își propune să îndrume vizitatorul într-o călătorie în timp, oferindu-i posibilitatea de a cunoaște și explora cele mai frumoase opere de artă ale celebrei pictorițe române Legendina Di Paolo (Reghin, România 1939–Lugano, Elveția 2017). Opera artistei îmbrățișează cu eleganță subiectele clasice din antichitatea greco-romană și pe cele ale căror teme sunt strâns legate de conceptele de viață, regenerare și metamorfoză. Prin intermediul acestora, Legendina Di Paolo povestește complexitatea propriilor trăiri: abandonul patriei natale, necesitatea de a se adapta la o nouă viață într-o țară străină, concomitentă cu căutarea neîncetată a unei identități stilistice proprii.

Influența marcantă a lui Giorgio De Chirico și excepționala abilitate a artistei de a armoniza cu eleganță și de a pune în contrast figuri celebre precum cea a zeiței Flora cu portretul poetului Dante, sau reprezentarea eroului Pollux cu cea a Madonnei cu Pruncul, au dat naștere unor opere de artă contemporană autentice ce reprezintă simbolul unei cunoașteri artistice profunde a lumii antice și moderne și a unui gust sublim pentru frumusețea în cele mai pure și variate manifestări ale acesteia.

Creațiile, de asemenea, se deosebesc și prin tehnica utilizată, caracterizată de puternice contraste cromatice, îmblânzite de luminoase jocuri de nuanțe aurii și patinate, care reușesc să capteze esențele epocilor trecute, evocând luminozitatea mozaicurilor bizantine, bronzul impunătoarelor statui grecești și roșul vibrant al frescelor pompeiene.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului