spot_img
10.7 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Salariu mediu lunar de 12.600 lei, pentru 8 ore de act artistic, la Filarmonica de Stat Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Vicepreședintele CJ Sibiu, Vlad Vasiu a organizat astăzi, începând cu ora 12:00, o conferință de presă prin care a dorit să aducă câteva lămuriri cu privire la protestul angajaților de la Filarmonica de Stat Sibiu.

Publicitate

În anul 2023, Filarmonica Sibiu a organizat 260 de evenimente. Însă și veniturile au fost pe măsură, de 2.600.000 de lei. Pentru că angajații Filarmonicii au protestat cu privire la condițiile grele de muncă, în special cele psihologice, arătând cu degetul spre actualul manager, a fost explicat și aspectul financiar. Salariul mediu al unui angajat al Filarmonicii de Stat Sibiu este de 12.600 de lei, pentru 8 ore de act artistic. Restul până la 8 ore zilnice și totalul lunar legal, sunt repetiții.

Cele mai mari doleanțe de la Filarmonica de Stat Sibiu sunt următoarele: semnarea contractului colectiv de muncă, organizarea timpului de muncă, recunoașterea orelor suplimentare, constituirea unei comisii care să analizeze sesizările membrilor de sindicat, degradarea relațiilor de muncă din cadrul instituției, încetarea posibilelor cazuri de hărțuire morală din partea managerul instituției.

Un aspect foarte important, subliniat și repetat a fost acela că, instituția Consiliului Județean Sibiu nu poate să intervină în scandalul de la Filarmonica de Stat Sibiu, ci doar să observe evoluția, printr-un funcționar public. Este ilegal ca cei de la Consiliul Județean Sibiu să facă alte demersuri sau să interfereze în negocierea Filarmonicii cu sindicatul.

Angajații împreună cu sindicatul și managerul Filarmonicii de Stat trebuie să ajungă urgent la un numitor comun.

„Apreciem extrem de mult activitatea Filarmonicii Sibiu cât și întreg colectivul, fie că este vorba despre artiști sau personalul administrativ. Au avut în ultimii ani o evoluție remarcabilă și Filarmonica Sibiu este tot mai prezentă în tot ceea ce înseamnă spațiu cultural. În același timp, în ultimul an au existat mai multe întâlniri cu conducerea Filarmonicii, dar și cu sindicatul artiștilor. Într-adevăr există puncte de vedere diferite. Întotdeauna am încurajat dialogul intern. „ a transmis vicepreședintele CJ Sibiu, Vlad Vasiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai