spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Unde au dispărut din Sibiu cerșetorii de „1 leu”? Vezi ce sumă cer ACUM!

Știri din Județ

Publicitate

Situația cerșetoriei din municipiul Sibiu este încă la un nivel alarmant. Zilnic, atât în centrele comerciale, cât și pe străzile adiacente centrului orașului, zeci de cerșetori apelează la mila oamenilor. Unii din suferință, alții din dorința de a face bani mulți și rapid.

Publicitate

Cei care într-adevăr au nevoie, acceptă orice, de la mâncare, haine și până la sume modice. Însă cei care și-au clădit un adevărat business nefiscalizat, și-au dezvoltat tehnici avansate de manipulare. Sunt îmbrăcați bine și vor să dea impresia că nu sunt cerșetori, ci oameni muncitori, dar aflați chiar azi, într-un impas financiar. Acum câțiva ani, ți se cerea 1 leu sau doi, însă cu timpul, nu a crescut doar suma cerută, ci și agresivitatea verbală. Sunt nenumărate cazuri semnalate în parcările centrelor comerciale, în care, pur și simplu ești agasat repetat și chiar urmărit până la mașină.

Ora 10:40 – Piața Mare din Sibiu. O femeie în vârstă de aproximativ 45 de ani, îmbrăcată modest și curat, având pe degete mai multe inele ce păreau de aur, oprește aleatoriu mai mulți trecători. Țintea în special spre trecătorii tineri, pentru că, fie aceștia nu au noțiunea banului muncit și sunt mult mai darnici, fie sunt mai creduli. Un băiat și o fată, viitoare mămică, ies din sediul unei bănci și „cad în plasa” femeii. Povestea: a ieșit din spital și nu mai are credit pe telefon să-și sune familia. Are nevoie urgentă de 18 lei. Flutură buletinul, 35 de bani și spune că este din Orlat. Precizează că nu cerșește și are nevoie fix de 18 lei, pentru a nu apela la alt trecător. Tânărul o crede și îi înmânează 20 de lei. Apoi fiecare pleacă în altă direcție.

Nu durează mult și femeia oprește o altă tânără. Aceeași poveste! La 30 de metri distanță, încă se mai poate observa cuplul deja păcălit, dar femeii pare că nu-i pasă. La nici 2 minute, suntem abordați, însă cu altă poveste.

Băiatul! Sunt de la Orlat, vin de la Spitalul Militar. Uite, vă arăt cd-ul, buletinul. Vreau să ajung acasă și îmi trebuie 18 lei. Am doar 35 de bani.” a enunțat femeia

Confruntată cu faptul că doar ce a primit 20 de lei, aceasta a invocat alte și alte motive, ba medicamente, ba mâncare. În cele 20 de minute, în care am rămas în Piața Mare din Sibiu, femeia a strâns 70 de lei. După care, a înaintat grăbită pe pietonala Nicolae Bălcescu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer