spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

UTI CFM a instalat pe Aeroportul din Sibiu tehnologii de ultimă generație care se regăsesc pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris

Știri din Județ

Publicitate

Sibiul este a treia aerogară din România în care pasagerii vor putea trece de controlul de securitate fără să scoată laptopurile și recipientele cu lichide din bagajele de cabină.


UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT, alături de asociatii CON-A si Bog’Art, a finalizat proiectul de Extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Sibiu. Dacă partea efectivă de construcții și instalații „clasice” aparține celor doi asociați, compania noastră a avut rolul de a implementa tehnologiile aeroportuare care fac dintr-o clădire de uz general un aeroport funcțional.

UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT este lider regional pentru tehnologii aeroportuare,

în portofoliul nostru regăsindu-se în prezent 9 aeroporturi din România pentru care compania a livrat soluții si servicii complexe. Pe lângă Sibiu, am participat la construcția de la zero a Aeroportului Brașov – Ghimbav, în timp record, de doar un an. De asemenea, în 2021 am derulat lucrări de reabilitare și modernizare a primului city airport din România, Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu. UTI CFM a mai derulat lucrări de extindere și modernizare la aeroporturile din București Otopeni, Cluj, Satu-Mare, Oradea, Constanța, Bacău.

Obiectivele noastre sunt respectarea întocmai a reglementărilor și standardelor din domeniul aeroportuar, securitatea și siguranța tuturor persoanelor și activităților din aeroport, reducerea timpilor de procesare a bagajelor și a călătorilor, optimizarea energetică, managementul alarmelor tehnice, asigurarea unei platforme integrate pentru managementul mentenanței tehnice și, nu în ultimul rând, oferirea de soluții instituțiilor și operatorilor aeroportuari pentru a lua deciziile optime prin identificarea precoce a riscurilor.

600 de bagaje pe oră

Pentru operarea bagajelor de cală în Aeroportul Sibiu funcționează un sistem complex format din: benzi transportoare, aparate de scanare cu raze X, cântare și sisteme de citire a etichetelor. Echipamentele de scanare cu raze X îndeplinesc cel mai înalt standard în domeniu și sunt prevăzute cu două module integrate: unul pentru vizualizare și energie duală și unul pentru imagistică și reconstrucție volumetrică 3D (CT). Acestea facilitează sortarea automată a bagajelor și ajută operatorii de securitate să intervină prompt în cazul identificării de substanțe potențial periculoase.

În condițiile utilizării noului sistem integrat de benzi transportoare destinat bagajelor de cală, se pot scana până la 600 de bagaje pe oră.

Pentru verificarea bagajelor de cabină au fost instalate cele mai moderne echipamente de scanare cu raze X, care folosesc tomografia computerizată și algoritmi performanți pentru a produce imagini 3D cât mai clare cu obiectele din interiorul acestora. Astfel, pasagerii vor putea să treacă de controlul de securitate fără să scoată din bagaje laptopul, telefonul sau recipientele cu lichide.

Sibiul este al treilea aeroport din România, după Cluj și Timișoara, care beneficiază de astfel de tehnologii.

Terminalul și zonele adiacente sunt supravegheate cu camere video de înaltă rezoluție, iar sistemul de analiză video bazată pe Inteligență Artificială, furnizat de partenerul UTI CFM, Ipsotek, permite detectarea automată a incidentelor de securitate pe baza prelucrării imaginilor video, precum și alertarea operatorilor. Astfel, vor fi semnalate automat bagaje sau vehicule abandonate, intrarea neautorizată a vehiculelor în zone restricționate etc.

Sistem de control automat la trecerea frontierei similar celui de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris

Un sistem foarte important, Automated Border Control (ABC), asigură controlul automat la trecerea frontierei atât pe fluxul de sosiri, cât și de plecări, fără a fi nevoie de control manual, prin simpla prezentare de către pasager a pașaportului și recunoașterea fizionomiei persoanei.

De asemenea, acesta are și rolul de a detecta persoanele aflate pe liste de urmărire ale instituțiilor statului ce au responsabilități pentru aplicarea legii și protecție antiteroristă.

Un astfel de sistem se regăsește pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, dar și în alte aeroporturi din Europa.

Aeroportul Sibiu este al doilea din România pe care a fost instalat un sistem ABC, după Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni).

În Aeroportul din Sibiu, UTI CFM a instalat sisteme de self-check-in și self-baggage drop, care cresc confortul pasagerilor, scurtează timpul necesar pentru pregătirea îmbarcării și oferă alternative la cozile create pentru serviciile operatorilor.

Zonele care nu sunt destinate publicului sunt protejate de sisteme moderne de control al accesului, iar spațiile critice beneficiază de tehnologii de alarmare la efracție.

Un rol extrem de important îl are și sistemul de detecție și alarmare la incendiu, care are scopul de a identifica un incendiu încă din stadiu incipient și de a comanda alarmarea vocală, activarea sistemelor de evacuare a fumului, precum și deschiderea ușilor de acces.

Sistemele de curenți slabi puse în funcțiune de UTI CFM – sonorizare și alarmare vocală, informare a călătorilor (FIDS) și ceasoficare – permit informarea promptă și, după caz, alarmarea persoanelor aflate în terminal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri