spot_img
17.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Jinar prins cu „ocaua mică” la București

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Cristian Popescu Piedone a mers în control, chiar de Ziua Unirii Principatelor, la negustorii de carne aflați în sectorul 5 din București, . Aici, acesta i-a prins cu „ocaua mică”, prin faptul că nu scădeau gramajul ambalajului și îl vindeau la preț de carne.

Publicitate

În această situație a fost depistat și un negustor din Jina, județul Sibiu. Surprins chiar când servea un client, negustorul a fost rugat să cântărească toate ambalajele produselor. Unele bucăți de carne erau învelite chiar și în ambalaj dublu. Cântărite, ambalajele clientului însumau 20 de grame „de carne”. O singură hârtie de ambalat cântărea 5 grame. Confruntat de către primarul Cristian Piedone, negustorul din Jina a spus că nu a știut despre această problemă, însă a fost contrazis rapid. Din fericire pentru comerciant, totul s-a concluzionat cu avertisment.

De unde este diferența?! Vânzătorul nu a calibrat cântarul ca să scadă automat cele 5 grame ale hârtiei. Procedura se mai numește TARA și înseamnă aducerea la 0 a cântarului, după ce ambalajul sau bolul este deja așezat. Cântărite, toate ambalajele comerciantului cântăreau puțin peste 3 kilograme. La cel mai ieftin produs al său, negustorul ar încasa 119 lei pentru hârtia vândută la preț de carne.

„Oameni buni, în cinstea marelui Alexandru Ioan Cuza, am vrut să văd cum mai stă treaba cu ocaua mică aici, la noi, în Sectorul 5! Spre dezamăgirea mea am găsit negustori cu ocaua mică în toate carmangeriile unde am intrat! Hârtia de ambalat este ocaua lor cea mică! Da, da!!!”, a scris Cristian Piedone pe Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai