spot_img
7.2 C
Sibiu
luni, 06 mai, 2024
spot_img

Atac informatic la serverele Camerei Deputaților

Știri din Județ

Publicitate

Serverele Camerei Deputaților au fost infectate cu viruși de către hackeri, fiind sustrase mai multe pachete cu date sensibile, printre care și acte de identitate.

Publicitate

Breșă de securitate la baza date a fost depistată în cursul zilei de astăzi, fiind primit și un mesaj de răscumpărare, respectiv peste 30.000 de euro echivalentul în Bitcoin pentru a șterge datele. Printre parlamentarii cărora le-au fost accesate datele se numără și premierul Marcel Ciolacu și președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

„La data de 30.01.2023 reprezentanți ai Camerei Deputaților au sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism cu privire la faptul că sistemul informatic al instituției a fost supus unui atac informatic. În cauza constituită sunt efectuate cercetări, in rem, privind săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj.Precizăm că în acest moment nu pot fi furnizate informații suplimentare privind stadiul anchetei, fiind incidente dispozițiile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.” se arată într-un comunicat de presă

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ