spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Groapă de gunoi fără autorizație la Mârșa. Sancţionat cu amendă în valoare de 40.000 de lei, operatorul nu s-a conformat

Știri din Județ

Publicitate

Ca urmare a informaţiilor apărute în mass – media locală şi pe reţelele sociale despre depozitul de gunoi din localitatea Mârşa, pentru o corectă informare a opiniei publice, conducerea primăriei Avrig face următoarele precizări:


În data de 04.09.2023, primarul oraşului Avrig, Adrian David, a făcut o primă sesizare către Garda de Mediu, împotriva SC Unitrans SRL, după ce, în 31.08.2023, reprezentaţii administraţiei publice locale, cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului, au întocmit un proces verbal de constatare privind identificarea depozitului de deşeuri şi lipsa unei autorizaţii emisă de autorităţile pentru protecţia mediului iar Serviciul de Poliţie Locală Avrig a sancţionat societatea, conform art. 12 lit. b) din HCL nr. 64/2019, cu amenda maximă de 2500 de lei, pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor.

Sesizarea transmisă Gărzii de Mediu a vizat desfăşurarea activităţilor existente precum şi începerea activităţilor noi, cu posibil impact semnificativ asupra mediului, funcţionarea fără autorizaţie de mediu şi faptul că titularul activităţii are obligaţia de a informa autorităţile publice teritoriale competente pentru protecţia mediului cu privire la rezultatele automonitorizării emisiilor de poluanţi reglementaţi, precum şi cu privire la accidente sau pericolele de accidente.

Astfel, s-a solicitat verificarea şi sancţionarea conform prevederilor legale, a activităţii operatorului economic, din punct de vedere al prevederilor în domeniul protecţiei mediului şi luarea măsurilor care se impun în această situaţie.

În data de 15.09.2023, Garda de Mediu a răspuns sesizării, confirmând existenţa depozitului de deşeuri, în urma verificărilor efectuate în teren şi faptul că operatorul economic nu deţine autorizaţie de mediu emisă în condiţiile legii. Societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 40.000 de lei, s-a interzis colectarea/depozitarea de deşeuri pe amplasament până la obţinerea actului de reglementare emis de APM Sibiu şi s-a dispus valorificarea/eliminarea întregului stoc de deşeuri nepericuloase deţinute pe amplamasentul din Mârşa.

Ulterior, în data de 13.11.2023, primarul Adrian David a transmis o nouă sesizare, în care a informat Garda de Mediu că operatorul economic nu s-a conformat şi a cerut clarificări privind procesul de emitere a autorizaţiei de mediu şi privind activitatea societăţii. De asemenea, a cerut efectuarea unor noi controale, în baza OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, pentru a evita depozitarea ilegală a deşeurilor.

Noi nu am eliberat autorizaţie de funcţionare pentru acest operator economic. Societatea Unitrans SRL a făcut obiectul verificărilor efectuate de serviciile responsabile din cadrul Primăriei oraşului Avrig, respectiv Serviciul Public de Poliţie Locală Avrig, Serviciul Urbanism şi Amenajare Teritoriu, încă din data de 01.08.2023. În urma acestora, au fost înregistrate 3 procese verbale de constatare, respectiv 6 procese verbale de sancţionare a contravenţiilor, însumând 13.000 de lei, la care se adaugă amenda de 40.000 de lei, aplicată de Garda de Mediu. Vom continua controalele şi verificările, pentru a ne asigura că societatea respectă măsurile impuse de autorităţile de mediu.„, declară Adrian David, primarul oraşului Avrig.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă