spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan, despre comasarea alegerilor: „Eu agreez decizia luată rapid pentru că suntem în linie dreaptă pentru alegeri”

Știri din Județ

Publicitate

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat vineri că trebuie decis rapid dacă se vor comasa alegerile locale cu cele europarlamentare.


Eu agreez decizia luată rapid pentru că suntem în linie dreaptă pentru alegeri şi cred cu tărie că, dacă vom lua o decizie privind data alegerilor, atunci candidaţii şi partidele îşi conturează ofertele cu care vor merge în faţa oamenilor şi pleacă de la premisa de a avea mai mult timp pentru dezbaterea proiectelor şi prezentarea soluţiilor. Deci, această decizie, oricare va fi ea, trebuie luată rapid”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Raluca Turcan a mai spus că trebuie stabilită data alegerilor cu 90 de zile înainte ca acestea să aibă loc.

Punctul meu de vedere referitor la organizarea alegerilor, l-am menţionat în interiorul partidului, nu doresc să îl comentez public, iar calendarul este unul foarte clar, constituţional, cu minim 90 de zile înainte trebuie să se cunoască şi stabilească data alegerilor”, a arătat Raluca Turcan.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre liderii Alianţei Dreapta Unită, a declarat joi, privind comasarea alegerilor, că reprezentanţii alianţei se vor „lupta cu toate mijloacele” pentru a opri o astfel de alternativă.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis mandatarea conducerii să negocieze în interiorul coaliţiei pe tema comasării alegerilor, a anunţat, miercuri, preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, care a menţionat că o variantă „posibilă” şi „benefică” ar fi comasarea scrutinelor europarlamentare şi locale, dar există şi celelalte variante în analiză.

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat, sâmbătă, că va ataca la Curtea Constituţională comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, dacă aceasta se va produce.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă