spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Monica Florescu și un grup de sindicaliști de la Filarmonica Sibiu au transformat concertul de azi în circ penibil

Știri din Județ

Publicitate

Situație penibilă și cu impact diplomatic, generată în această seară de Monica Florescu, lider de sindicat la Filarmonica Sibiu. Aceasta a intrat pe scenă, la începutul concertului, care avea ca invitați internaționali pe violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof și dirijorul Carlo Jans. Aproape jumătate din instrumentiștii aflați pe scenă au părăsit sala când Florescu a început să vorbească agresiv la adresa managerului Cristian Lupeș. Foarte mulți oameni din sală au aplaudat soliștii care au plecat și au încercat să o acopere pe Florescu. Unii au huiduit. Acțiunea lui Florescu a fost anunțată ca grevă de avertisment de 15 minute, dar s-a transformat în circ și înainte de concert.


La finalul discursului patetic al sindicalistei Monica Florescu, al cărei soț Mackim Fernandez Samodaiev a candidat acum patru ani la funcția de manager și a pierdut, sindicaliștii rămași pe scenă au îmbrăcat veste portocalii și au afișat mesaje prin care cereau demisia managerului Lupeș.

Sindicaliștii au devenit agresivi înainte de concert

Deși au anunțat o grevă de avertisment de 15 minute de la ora 19, sindicaliștii conduși de Monica Florescu au tăbărât în subsolul Filarmonicii Sibiu, unde de la 18.15 se ținea „Cafeneau Muzicală”, în prezența consului onorific al Marelui Ducat de Luxemburg și a artiștilor invitați din străinătate. Sindicaliștii au afișat mesajele anti-Lupeș și au deturnat întâlnirea culturală.

Filarmonica Sibiu își cere scuze publicului

Managerul Cristian Lupeș a transmis un mesaj public prin care instituția sa își cere scuze pentru situația creată de sindicaliști.

„Filarmonica de Stat Sibiu prezintă scuze publicului pentru experiența neplăcută și se delimitează de acțiunile puse în scenă de SAIFS Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu. Pentru această seară, SAIFS a anunțat greva de avertisment în intervalul orar 19.00-21.00. Totuși, începând cu ora 18.30, SAIFS a împiedicat desfășurarea unei manifestări culturale programate de Filarmonica Sibiu, „Cafeneaua Muzicală”, protestând prin afișarea mesajelor care cer încetarea contractului de muncă (management) al dirijorului Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu. La conferință a fost invitat consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu, partener al concertului din data de 8 februarie 2024. Filarmonica Sibiu își cere scuze pentru situația diplomatică stânjenitoare cauzată de acest context.
Reamintim ca protestul SAIFS a fost anunțat în intervalul orar 19.00-21.00, iar acest incident a avut loc la ora 18.30″

Sindicalista Monica Florescu a ținut publicului un discurs printre huiduieli

Spectatorii sunt nemulțumiți

Foarte mulți spectatori prezenți special în această seară pentru a vedea concertul violoncelistului luxemburghez Benjamin Kruithof ne-au transmis mesaje de supărare la adresa gestului sindicaliștilor. Mulți cer să li se restituia banii pe bilete.

De asemenea, majoritatea spectatorilor nu au aplaudat la final discursul Monicăi Florescu. Unii ne-au declarat că gestul sindicaliștilor este de prost gust și nu are de-a face cu actul muzical, cultural.

Publicitate

5 COMENTARII

  1. Intr-adevar totul s-a transfornat in „circ” de proasta calitate ca si prestatiile cuplului de „lideri” de sindicat. Bunul simt si respectul s-au pierdut in „gasca” aceasta a lor. Sustin conducerea filarmonicii si sper ca si conducerea CJ sa faca la fel, caci si eu si dansii, avem informatiile corecte si stim care este adevarul „escamotat” de sindicalisti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri