31.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Mercenarii români conduși de medieșeanul Horațiu Potra prinși în ambuscadă în Congo

Știri din Județ

Conflictul din R.D. Congo s-a întețit în ultimele zile în zona de est, în jurul orașului Goma. Armata congoleză alături de trupele de mercenari conduse de medieșanul Horațiu Potra au avut lupte grele cu rebelii M23. Informațiile din teren sunt greu de verificat, dar ieri mercenarii lui Potra, majoritatea români au fost prinși într-o ambuscadă. S-au raportat cel puțin 2 morți și câțiva răniți.


Potra este de aproape doi ani în Congo unde lucrează pentru actualul președinte la instruirea trupelor congoleze. Dar are și o adevărată armată de mercenari, majoritatea români. Surse din Congo vorbesc de aproximativ 400 de mercenari. Mulți din aceștia sunt din Mediaș, locul de unde este Horațiu Potra.

Publicitate
Conform unui alt mercenar, în imagine este unul din cei uciși ieri în Congo.

Potra, care i se spune în teren „Locotenentul Henry” a dus în ultimii ani tot mai mulți mercenari în R.D. Congo. Misiunea inițială era de antrenare a trupelor militare congoleze implicate în război civil cu rebelii M23. Dar, adesea, au fost raportări din teren că mercenarii lui Potra s-au implicat direct în luptă.

Mulți dintre aceștia sunt foști membri ai Legiunii Străine, ca și Potra. Asociația sa, RALF, plătește 5.000 de dolari pe lună soldații mercenari în Congo. Țara este disputată de două grupări rivale, dar este importantă pentru economia mondială datorită resurselor minerale mari de cobalt.

Foto principal: Horațiu Potra în Congo

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii