21.2 C
Sibiu
joi, 18 iulie, 2024

Reacția Ministrului Educației după incidentul produs la școala din Loamneș

Știri din Județ

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a reacţionat, miercuri, după incidentul produs la o şcoală din comuna Loamneş, judeţul Sibiu, apreciind că „este absolut regretabil că elevii au fost puşi din nou în situaţia în care să fie în pericol” de infrastructura şcolară perimată. Citește și Elevi răniți la Loamneș. Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit


În context, Deca a menţionat că a fost finalizat raportul Corpului de control al ministerului în ceea ce priveşte incidentul de la Odorheiu Secuiesc, din luna decembrie a anului trecut.

„Este absolut regretabil că elevii au fost puşi din nou în situaţia în care să fie în pericol pentru că infrastructura şcolară este perimată. În urma incidentului de la şcoala gimnazială Loamneş, structura Alămor, din judeţul Sibiu, din informaţiile noastre, patru elevi au fost răniţi uşor, sunt numai răni superficiale – din informaţiile pe care eu le-am avut până acum. Copiii au fost evaluaţi de către cadrele medicale, înţeleg că sunt bine. Incidentul a avut loc într-un corp de clădire din anul 1936 din punct de vedere al datei de construcţie, care a fost reabilitat acum aproximativ două decenii. Şcoala este acum inclusă într-un proiect de reabilitare şi sunt absolut convinsă că investiţia va viza în primul rând punerea în siguranţă, pentru a avea gradul maxim de siguranţă pentru copii şi pentru cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea acolo”, a declarat ministrul Ligia Deca, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa.

Ministrul a adăugat că, din informaţiile deţinute, clădirea în care s-a prăbuşit tavanul unei săli de clasă nu apare ca fiind cu risc seismic şi că aşteaptă rezultatele evaluării făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.

„Poliţia a deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, cu care am luat legătura, desfăşoară deja o inspecţie acolo, să vedem din punctul de vedere al obligaţiilor pe Legea Educaţiei dacă totul a fost respectat de către conducerea şcolii, pentru că, ştim, administrarea clădirii este în sarcina autorităţilor publice locale. Aşteptăm rezultatul acestor evaluări ca să ştim care au fost motivele, nu mă pot antepronunţa. (…) Din informaţiile pe care eu le am, ea (clădirea – n.r.) nu apărea ca fiind în risc seismic”, a spus Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei a făcut referire şi la incidentul produs în luna decembrie a anului trecut la Odorheiu Secuiesc, când o parte din clădirea unui internat s-a prăbuşit, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, menţionând că a fost finalizat raportului Corpului de control al ministerului, care a fost înaintat organelor de cercetare penală, şi au fost dispuse măsuri de cercetare disciplinară în cadrul unităţii de învăţământ.

„A fost finalizat raportul Corpului de control al Ministerului Educaţiei, el a fost remis organelor de cercetare penală, pentru că sunt aspecte care nu ţin de atribuţiile noastre şi este o anchetă în continuare în curs acolo, deci ce am avut noi colectat, pe linia noastră, de Corpul de control, am transmis către ei şi am dispus o serie de măsuri vizavi de cercetare disciplinară pentru cei care trebuiau să supravegheze siguranţa elevilor, din perspectiva conducerii şcolii. (…) Nu am dat publicităţii raportul pentru că el a fost remis organelor de cercetare penală, deci până se finalizează ancheta nu o să putem să îl facem public”, a mai declarat Ligia Deca.

Sursa text: Agerpres.ro

Sursa foto Ligia Deca: edupedu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri