spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, hărțuită de sindicaliștii de la Filarmonică

Știri din Județ

Publicitate

Monica Florescu Fernandez, liderul Sindicatului Instrumentiștilor de la Filarmonica Sibiu, alături de alți sindicaliști și soțul ei Mackim Fernandez Samodaiev protestează de 24 de zile în fața Consiliului Județean Sibiu pentru a cere demisia managerului Cristian Lupeș. Astăzi, Monica Florescu a dus protestul sindical mai departe: a hărțuit-o pe președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean în timp ce aceasta cumpăra legume de la Piața Volantă din fața sediului instituției.


Deși Cîmpean i-a spus că nu dorește să discute cu Florescu, aceasta a tot insistat. Evenimentul a fost postat pe contul de Instagram chiar de cei din Sindicatul Artiștilor. Cu o melodie dramatică pe fundal și cu extragerea unei replici din tot ceea ce s-a spus, sindicaliștii au vrut să scoată în evidență cât de oropsiți sunt ei și nebăgați în seamă.

Pe filmare se vede totuși, deși acoperită de volumul muzicii, cum Monica Florescu insistă și se apropie mult de Daniela Cîmpean. Nu este prima dată, când la intrarea sau ieșirea din instituție, Daniela Cîmpean este abordată agresiv de sindicaliști.

Conform Codului Penal, art. 208, Hărțuirea este „Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă”

De altfel, agresivitatea celor de din Sindicat în timpul conflictului generat de ei cu managerul Filarmonicii s-a reflactat și înspre presă. Ziarele care nu au susținut protestul și nu au publicat zecile de comunicate de presă au fost criticate, jurnaliștilor li s-au adus injurii publice (Facebook) și s-au diseminat informații false despre jurnaliști public.

VIDEO: Sursa Sindicatul Artiștilor Instrumentiști

Tehnica sindicaliștilor de a disemina jumătăți de adevăr și informații false a fost sesizată și de managerul Filalmonicii, Cristian Lupeș, care la ultima conferință de presă a arătat că informația sindicală conform căreia ușa sa este securizată cu amprentă este… falsă! Managerul nu are birou cu ușă, ci un spațiu deschis unde lucrează el și alți doi colegi din administrativ.

Omul din spatele protestelor

Conform investigației noastre de presă, dar confirmată informația și de managerul Cristian Lupeș, omul din spatele protestelor sindicale este soțul liderei de sindicat, Mackim Fernandez Samodaiev. Artistul cubano-rus a fost demis de la Filarmonică, iar în 2019 a candidat la funcția de manager contra lui Lupeș și a pierdut.

Mackim Fernandez Samodaiev are o asociație culturală alături de soția sa, lidera de sindicat, Monica Florescu. Cei doi susțin de ani buni concerte de cameră la FDGR.

Pe video-ul difuzat astăzi de sindicaliști se poate vedea cum Mackim Fernandez Samodaiev, prezent și el, râde după ce soția sa o hărțuiește pe Daniela Cîmpean.

Publicitate

6 COMENTARII

  1. Si care ma rog ar fi actul de hartuire?
    Ca nu si-a putut cumpara lady Campean ceapa linistita? Pai daca si-a adus piata la usa palatului ca piata Cibin e prea departe sunt de vina oamenii aia care erau acolo tot din cauza ei?
    Acuma o da ea pe alte strategii!
    Chiar atat de prosti ne crede scufita asta ?
    Vai vai
    Iar voi cu stiri din-astea deja meritati o medalie!

  2. Intrebare – ce relatie contractuala este intre Filarmonica si redactia Sibiu Independent?
    Este cumva un contract de publicitate platit de Filarmonica si comandat de managerul Lupes?

    Doar asa s-ar explica denaturarea realitatii prezenta in acest articol. E ca intr-un banc de radio Erevan.
    De ce nu precizează autorul ca jandarmii supravegheau cu atentie zona si nu au constatt nici o incalcare a legii.

    Daca duamna Cimpean s-a simtit hartuita, de ce nu a solicitat sprijunul jandarmilor? Sau poate depune o plângere, stie ca doar e avocat.

    Acest articol- caz scoala de manipulare.

  3. Dacă ați asculta (cu atenție!), ați auzi ca Monica Florescu îi spune doamnei Câmpean “facem apel la umanitatea dvs “, iar în următoarea secundă , aceasta din urmă îi întoarce spatele și pleacă .
    Cât despre acest articol, este ceva la comandă , ca și restul, la adresa sindicatului . Dar va mulțumim pentru “independența “ de care dați dovadă !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă