spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Derapaje politice. Deputatul USR Dan Barna i-a făcut proști pe sibienii care mai votează PNL

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul USR, Dan Barna a avut ieri un discurs furibund la sediul partidului, în fața presei. Principala temă abordată a fost proiectul noului spital județean de la Sibiu. Dar discursul lui Barna a derapat, referitor la votanții PNL: „Dacă ești păcălit o dată este vina celui care te-a păcălit. Dacă ești păcălit o doua oară, este vina ta. În schimb, dacă ești păcălit și a treia oară, înseamnă că ești prost. Este o vorbă populară, plecată de la sat către oraș”.


Barna s-a referit la faptul că liberalii promit de mulți ani construirea noului spital, dar nu o fac. „Spitalul județean Sibiu e doar o marionetă vândută cetățenilor fără nicio legătură cu realitatea. Variantele pentru spitalul județean sunt trei: găsirea unei soluții de finanțare, fazarea și găsirea unei variante de finanțare pe mai multe etape, adică refacerea proiectului într-o formă fazată, sau parteneriat public-privat pe model facility-management, cum s-a construit în Israel. Proiectul Spitalului Județean Sibiu este împins afară și din finanțarea europeană. Ca să înțelegem foate clar cât de irelevant este subiectul spitalului județean Sibiu pentru cuvântul PNL la masa Guvernului. În momentul de față, dacă această Ordonanță a MIPE se adoptă în actuala formulă, cu acest plafon, nu vom avea finanțare nici din fonduri europene” a spus Barna.

Discursul lui Barna a fost unul dur pe un ton foarte ridicat, răstit. El a atacat președintele României, liderii naționali și locali PNL, ministrul Sănătății PSD, Rafila și coaliția de Guvernare per ansamblu. Soluția finală pentru construirea noului spital, în opinia lui Barna, este schimbarea Guvernului și venirea la putere a Alianței formată de USR, Forța Dreptei și PMP.

Câți sibieni au votat cu PNL în 2020?

La alegerile din 2020, 72.757 de sibieni din județ au votat ca Daniela Cîmpean să ajungă președintele Consiliului Județean Sibiu (46,89%). 71.457 au votat PNL la Consiliul Județean. PNL a obținut în municipiul Sibiu pentru Consiliul Local, 16.135 de voturi, fiind partidul situat pe primul loc în opțiunea alegătorilor prezenți la urne, care nu au depășit în total 48.000 de persoane.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă