spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Jale pe drumurile județului Sibiu. Plin de șoferi beți sau drogați

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 16 – 18 februarie, a fost demarată o amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate, al neacordării de prioritate, dar și al conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.


În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost controlate peste 350 de autovehicule, 320 de conducători auto au fost testați alcoolscopic și 17 șoferi au fost testați cu aparatura din dotare pentru depistarea consumului de substanțe psihoactive.

În perioada menționată, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 880 de sancțiuni contravenționale în valoare de 350.000 de lei, dintre care amintim 295 pentru viteză excesivă, 126 pentru neportul centurii de siguranță, 28 pentru defecțiuni tehnice, 6 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru conducere sub influența alcoolului, 4 pentru neacordare prioritate și 452 pentru alte abateri (indisciplină pietoni, indisciplină bicicliști, lipsă RCA, ITP expirat).

De asemenea, au fost reținute 66 de permise de conducere, astfel: 40 pentru viteză peste limita legală, 6pentru depășire neregulamentară, 4 pentru neacordare prioritate, 5 pentru conducere sub influența alcoolului și 11 în urma constatării de infracțiuni. 

Au fost retrase și 41 de certificate de înmatriculare, dar și 6 plăcuțe cu număr de înmatriculare.

Exemple:

Acum trei zile, în jurul orei 11:00, în localitatea Netuș, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, din județul Mureș. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

O zi mai târziu, în jurul orei 12:00, în localitatea Șeica Mare, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit un autoturism al cărui conducător auto, un medieșean în vârstă de 34 de ani, circula cu viteză peste limita legală.  Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Probleme rutiere au fost depistate și în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe DJ 106C de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Vâlcea.  Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în localitatea Rusciori polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 32 de ani.  Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, în jurul orei 00:30, în orașul Dumbrăveni, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Mureș. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Tot ieri, în jurul orei 03:00, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106, la ieșirea din localitatea Coveș spre Agnita, un localnic în vârstă de 32 de ani a adormit la volan și a ieșit în afara părții carosabile, oprindu-se în șanț. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.  Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Probleme rutiere au fost depistate ieri și în municipiul Sibiu, acolo unde polițiștii Biroului Rutier Sibiu au observat cum șoferul unui autoturism condus pe strada Constituției spre strada Bâlea nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea părții carosabile pe trecerea pentru pietoni amplasată pe direcția de mers a conducătorului auto, în apropiere de intersecția cu Bulevardul Corneliu Coposu. Polițiștii rutieri au oprit autoturismul, la volan fiind identificat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Gura Râului. Din verificările efectuate a rezultat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este anulat

Șoferi indisciplinați au fost și pe DN 7, în zona localității Lazaret, acolo unde polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit un autoturism al cărui conducător auto, un cetățean străin în vârstă de 37 de ani, a fost înregistrat de dispozitivul radar circulând cu viteza de 122 de km/h într-o zonă cu limita de viteză maxim admisă de 70 de km/h.  În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Și în localitatea Șelimbăr, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un sibian în vârstă de 30 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă