spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: România sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși și 148 de ani de la naşterea marelui sculptor

Știri din Județ

Publicitate

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a transmis către mass-media sibiană următorul comunicat de presă:


Împreună cu iubitorii de artă din toată lumea, românii și instituțiile culturale românești îl rememorează și îl admiră pe cel care a exprimat în forme moderne și remarcabile aspirația umană spre perfecțiune, spre veșnicie și infinit.

Cred că una dintre cele mai valoroase celebrări ale personalității lui Brâncuși este efortul României, prin Ministerul Culturii, de a pregăti un dosar foarte bun pentru înscrierea operei sculptorului român în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ne-am bucurat că ICOMOS (Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor) a reluat în 2023 evaluarea dosarului de nominalizare pentru „Ansamblul monumental «Calea Eroilor» realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu”. Ministerul Culturii și autoritățile locale din Târgu Jiu au organizat în iulie anul trecut misiunea tehnică de evaluare a experților ICOMOS și sperăm că în acest an Comitetul Patrimoniului Mondial va lua o decizie cu privire la acest dosar.

Coloana fără Sfârșit, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor, împreună cu cel care le-a creat merită recunoașterea culturală de cel mai înalt nivel mondial – astăzi și întotdeauna.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului