spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Mesaj subliminal la Filarmonica Sibiu: A fi muzician, nu e o profesie. Dacă o faci pentru că este un loc de muncă, o faci pentru motivul greșit

Știri din Județ

Publicitate

Tânărul dirijor Gerald Karni a transmis astăzi un mesaj cu multe înțeleșuri, parafrazând un alt mare dirijor Daniel Barenboim: „A fi muzician, nu e o profesie. Dacă o faci pentru că este un loc de muncă, o faci pentru motivul greșit. Este un mod de viață”. Afirmațiile vin în contextul protestului prelungit al unor artiști instrumentiști de la Filarmonica Sibiu care negociază contractul colectiv de muncă.


În această seară, Filarmonica Sibiu are un concert sold out cu piese de Beethoven, condus de tânărul și premiatul dirijor Gerald Karni. Violonistul Michael Barenboim este capul de afiș al serii.

În cadrul conferinței de presă de prezentare a concertului, Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii Sibiu a prezentat și un istoric artistic al celor doi invitați. Ambii au făcut parte și din Orchestra West-Eastern Divan care reunește instrumentiști israelieni și palestinieni. Ideea orchestrei creată de dirijorul Daniel Barenboim și cu concerte în toată lumea, este de a promova pacea. Gerald Karni a amintit din experiența sa ca violonist cu respectiva orchestră și cum mesajul pe care îl transmite muzica interpretată de artiști israelieni și arabi ar trebui transpus și în realitatea politică.

Cristian Lupeș a dus mai departe mesajul lui Karni și a insistat că ideea de pace prin muzică și dăruirea pentru muzică nu trebuie blocată de aspecte prozaice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă