spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Transportul de persoane și cel de marfă, „sub lupa” polițiștilor sibieni

Știri din Județ

Publicitate

Autovehiculele destinate transportului persoanelor și al mărfurilor au făcut obiectul unor ample acțiuni de control, desfășurate în perioada 19 – 25 februarie de către polițiștii rutieri sibieni. 


Polițiștii Serviciului Rutier au verificat 1.200 de autovehicule de transport de marfă (ansambluri rutiere, camioane, microbuze) și 500 de autovehicule destinate transportului de persoane (autocare și microbuze). În urma controalelor s-au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare. Printre neregulile contravenționale constatate de către polițiști amintim 76 pentru neportul centurii de siguranță, 62 pentru utilizarea neregulamentară a tahografului, 55 pentru defecțiuni tehnice, 24 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 25 pentru viteză excesivă, 4 pentru conducere sub influența alcoolului și altele.

Acum o săptămână, în jurul orei 19:00, pe DN 1, zona PC Veștem, polițiștii rutieri au oprit un autocamion condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Timiș. Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere corespunzător categoriei.

La aceeași dată, în jurul orei 19:30, în afara localității Cristian, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autocamion condus pe DJ 105G de către un cetățean străin, în vârstă de 76 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,07 mg/l   alcool pur în aerul expirat.  De asemenea în urma verificărilor efectuate cu privire la legalitatea documentelor deținute s-a constatat faptul că acesta utiliza o altă cartelă tahografică decât cea emisă pe numele său.

La data de 23 februarie, în jurul orei 09:00, pe DN 1, zona PC Veștem, polițiștii rutieri au oprit un ansamblu tir condus de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din județul Alba. În urma verificărilor efectuate cu privire la legalitatea documentelor deținute s-a constatat faptul că acesta nu deținea copie conformă de transport rutier de marfă valabilă, iar inspecția tehnică periodică a ambelor vehicule era expirată.

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri