spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Când pui carul înaintea boilor. Exemplu de proastă practică la Primăria Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Capitolul parcări stă clar pe creierul cuiva din Primăria Sibiu. Nu au găsit de 24 de ani soluții pe termen lung, ci doar vopsele pe asfalt. Dar, cum traficul a devenit foarte greoi, au început să sacrifice parcările desenate pentru benzi de circulație. Foarte bine, vor spune șoferii. Foarte prost – arată realitatea. Cazul strada Rahovei.

Publicitate

Analizez astăzi decizia Primăriei Sibiu cu tot cu Comisia de Circulație, care, din puțul gândirii, au scos o idee creață: desființare parcări și spații de oprit mașina din zona Pieței Rahovei. Motivul invocat este de a fluidiza traficul.

Doar că, din nou, Primăria Sibiu, a pus carul înaintea boilor. Adică nu a creat niciun loc de parcare pentru cei care merg la piața Rahovei sau la magazinele de lângă aceasta.

De ce? Surse din Primăria Sibiu ne-au spus că motivația a fost că oricum la piața Rahovei merg doar oamenii din zonă, la fel și la magazine. Și Piața Rahovei oricum este pe ducă, adică fără clienți. Mai ales de când Piața Transilvaniei a luat avânt în zonă cu comercianți formația doar din producători locali, nu samsari.

Piața Rahovei este administrată de SC PIEȚE SIBIU SA, firmă a Primăriei, condusă de Teodor Birț, despre care gurile rele spun că va candida și el anul acesta la fotoliul de primar, de la un partid de opoziție locală. Nu credem că desfințarea parcărilor și zonelo de staționare din zona pieței Rahovei are vreo legătură cu asta. Pur și simplu se încadrează în tendința de la Primăria Sibiu de a lua decizii fără gândire.

La o primărie cu oameni cu capul pe umeri, mai întâi se făcea o zonă de parcări, apoi se desființau cele stradale, într-o astfel de zonă. La noi, însă, merge și așa.

Este doar un exemplu. Să nu începem cu zecile de exemple de parcări desenate lângă intersecții și treceri de pietoni deși Codul Rutier interzice acest lucru. Distanța minimă, se pare, este opțională la Primăria Sibiu. Locurile de parcare să iasă la număr!

Am devenit obișnuiți cu astfel de decizii ale Primăriei Sibiu privind parcările. Și cu banii aruncați aiurea pe parcomate de la aceeași firmă. Vă dați seama că, după alegeri, dacă vom avea alt primar, non-FDGR, și se va face un audit intern și extern, s-ar putea să avem o serie lungă de dezvăluiri din interiorul Primăriei Sibiu? Capitolul parcări este doar unul.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)