spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

O nouă grevă de avertisment la Filarmonica Sibiu. Concert amânat pentru ora 21

Știri din Județ

Publicitate

Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu, care reprezintă 36% dintre angajații Filarmonicii, anunță a 3-a grevă de avertisment joi, 29 februarie 2024, în timpul concertului simfonic de stagiune. Deoarece nu ne dorim să îl anulăm, concertul va începe la ora 21:00.” a transmis Filarmonica Sibiu. Redăm mesajul instituției:


„Să oprești muzica ar fi la fel de neconceput ca oprirea timpului in loc”

Stimat public,

SAIFS (Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu), care reprezintă 36% dintre angajații Filarmonicii, având 34 de membri, anunță a 3-a grevă de avertisment joi, 29 februarie 2024, în timpul concertului simfonic de stagiune, cu durata de 2 ore, în intervalul 19:00-21:00.

Deoarece nu ne dorim să îl anulăm, concertul va începe la ora 21:00.

Deși greva de avertisment se poate organiza în orice interval orar din timpul de lucru al artiștilor, SAIFS preferă ca această grevă să aibă loc exact în momentul cel mai important pentru dumneavoastră, publicul Filarmonicii de Stat Sibiu: seara concertului.

Organizarea unui concert durează minim 6 luni și este implicată toată echipa din administrația Filarmonicii de Stat Sibiu, negociindu-se repertoriile cele mai potrivite pentru public, date de desfășurare, cazări, bilete de avioane, închirieri de partituri, mii de mailuri și telefoane, promovare, printare afișe și flyere, angajare de transport de la și spre aeroporturi și multe altele. 

Artiștii invitați se pregătesc intens pentru concert și abia așteaptă să vă cunoască și să vă ofere, emoționați de întâlnirea cu dumneavoastră,  o seară frumoasă.

Solista acestei săptămâni, tânăra violonistă de 18 ani de origine japoneză Luna Okubo, a venit special la Sibiu de la Tokyo, însoțită de părinți, pentru a onora un concert oferit ca premiu în urma câștigării unui important concurs violonistic din capitala Japoniei. Tot din Tokyo a venit la Sibiu și dirijorul Daisuke Soga. Vă reamintim că acest concert este, pe lângă o reușită artistică, și una diplomatică, fiind dedicat Zilei Naționale a Japoniei, partener cultural important al Sibiului.

O mare parte dintre colegii din orchestră vor să susțină acest concert. Sunt aproximativ 63 % dintre angajați (59 de persoane) care regretă de fiecare dată când publicul are de suferit din cauza acțiunilor sindicale.

Vă așteptăm joi la concert, la ora 21:00, și îi asigurăm pe colegii noștri că această schimbare nu va afecta greva de avertisment, dar nici nu va împieta misiunea noastră artistică sau datoria față de public.

Compozitorul  Aaron Copland
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri