spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Un biciclist sibian critică Primăria: Sunt bani aruncați pe fereastră

Știri din Județ

Publicitate

Pe adresa redacției, Robert Suciu, un biciclist sibian, tată a două fetițe ne-a trimis o scrisoare deschisă adresată Primăriei Sibiu referitor la pistele de biciclete din oraș. Suciu critică proasta realizare a multor piste, fără să respecte standardele sau să aibă vreo logică. El a remarcat și că pe unele piste s-a cheltuit enorm. Redăm scrisoarea cetățeanului și fotografiile sale cu mai multe zone de piste de biciclete din oraș.


Sunt Robert Suciu și locuiesc în acest oraș de 23 de ani. Îmi place să ies cu bicicleta și am sperat că, vreodată, o să avem măcar un sfert din pistele de biciclete pe care orice oraș din Olanda le are. 

Credeam că Sibiul este diferit, mai ales că fostul primar, actual președinte, Klaus Iohannis, se declară biciclist. Nu am pretenția ca doamna primar Fodor să pedaleze prin oraș (deși sunt multe persoane în vârstă care pot și își doresc), dar cel puțin ar avea obligația de a constata în ce hal sunt amenajate „pistele” plătite din banii sibienilor.

O invit în Ștrand, unde pista traversează borduri ce pot distruge jantele și cauciucurile de bicicletă, unde pur și simplu s-a intrat pe trotuare și s-a vopsit așa-zisele culoare pentru bicicliști și care se termină brusc în spațiul verde.

Dacă ajungeți pe strada Coșbuc, vă cruciți de „pista” ce vine de nicăieri și se termină în portierele mașinilor parcate. Sunt bani aruncați de fereastră pentru că nimeni cu mintea întreagă nu vine să pedaleze pe o bucată de doar o sută și ceva de metri.

Pe bulevardul Mihai Viteazul, unul din cele mai circulate din Sibiu, „pista” primăriei se limitează la câteva linii trase la marginea drumului, oamenii fiind la doar un lat de palmă de mașini. Cireașa de pe tort este seria de guri de canalizare, majoritatea prăbușite, peste care cicliștii ar trebui să circule.

Am două fetițe pe care vreau să le scot la plimbare cu bicicletele cumpărate acum doi ani și pe care nu le-am folosit decât câteva zile. Unde să le duc? Pe pista europeană, cu asfalt verde de import, pentru care au fost tăiate sălcile de pe Cibin? Aia care a costat milioane de euro? Și cum ajung acolo? Cu bicicletele în portbagaj?

În încheiere, propun doamnei Fodor și tuturor angajaților Primăriei Sibiu care „gândesc” piste de biciclete și care habar nu au cum se ține ghidonul, ca de acum înainte să se rezume la desene pe asfalt, că la asta se pricep. Să lase profesioniștii să-și facă treaba, să nu mai spargă banii publici pe trotuare vopsite!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului