spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Dirijorul Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii Sibiu, răspunde acuzațiilor nefondate ale Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Directorul Filarmonicii Sibiu, Dirijorul Cristian Lupeș, dorește să răspundă public acuzațiilor neîntemeiate aduse recent de către Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu, care contestă integritatea și calitatea conducerii instituției și care, prin acțiunile repetate de blocare a concertelor programate, perturbă activitatea Filarmonicii Sibiu.


În lumina acestor acuzații, Cristian Lupeș prezintă clarificări și oferă perspective corecte asupra situației.

În primul rând, dirijorul Cristian Lupeș subliniază că acuzațiile sindicatului sunt complet nefondate și că ele nu reflectă realitatea muncii și a angajamentului său față de dezvoltarea și succesul Filarmonicii Sibiu. De-a lungul mandatului său, evaluat cu 10, Cristian Lupeș a demonstrat o dedicare fără echivoc față de promovarea artei și a culturii în comunitatea noastră, fiind recunoscut la nivel național, precum și internațional pentru realizările sale remarcabile atât ca personalitate artistică, cât și în ipostaza de manager cultural.

Astfel, Filarmonica Sibiu a fost medaliată de către Președintele României pentru activitatea din pandemie cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, în timp ce Cristian Lupeș a primit numeroase distincții precum premiul Brâncoveanu, acordat de Ministerul Culturii, sau premiul „România în lume”, în cadrul galei Gândit în România, premiul MUSICRIT și multe altele.

Cristian Lupeș a fondat în anul 2020 cel mai nou festival de muzică nouă – Brave New Music, promovând arta contemporană românească. Oferă oportunități tinerilor artiști, invitând pe scena Filarmonicii Sibiu câștigători ai unor concursuri prestigioase. Pentru prima dată, un festival al Filarmonicii Sibiu (Zilele Muzicale Româno-Americane) s-a desfășurat în 2023 sub Înaltul patronaj al Președintelui României. A continuat si amplificat proiectele filarmonicii în beneficiul publicului și a dezvoltat oferta educativă a instituției.

De asemenea, Filarmonica Sibiu devine gazdă și co-organizator al Conferinței Think Forest, la care participă HRH Charles al III-lea, și atrage, în 2023, peste 2 milioane lei fonduri nerambursabile.

În 2023, Filarmonica Sibiu înregistrează cel mai crescut număr de spectatori plătitori din ultimii 5 ani (23300, față de 18900 în 2019) și consolidează relații de diplomație culturală cu: Institutul Cultural Român, Consulatul Germaniei, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Franței și Institutul Francez, Consulatul onorific al Italiei, Consulatul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg, Ambasada Japoniei etc.

În al doilea rând, Cristian Lupeș își exprimă deschiderea totală către dialog și către găsirea de soluții constructive pentru rezolvarea oricăror neînțelegeri sau divergențe.

El invită membrii sindicatului luni, 4 martie 2024, ora 9.00, la o discuție deschisă și transparentă, în care să se poată clarifica toate aspectele și să se găsească soluții care să servească interesul comun al instituției și al angajaților săi.

În final, Cristian Lupeș își reafirmă angajamentul său față de misiunea și valorile Filarmonicii Sibiu și își exprimă încrederea că, prin colaborare și înțelegere reciprocă, vom depăși cu succes orice obstacol și vom continua să ne desfășurăm activitatea în beneficiul publicului nostru și al comunității în ansamblu.

Publicitate

13 COMENTARII

  1. Mai relevante decat nota 10 la evaluare sunt: nota 6,66 cu care a obtinut postul de manager, asta dupa ce concursul a fost repetat. Apoi mai sunt si procesele juridice generate de abuzurile managerului. In articol nu sunt raportate actiunile in instanta cu solutii impotriva managementului- adica unde judecatorii dau dreptate artistilor.

    • Nu pleacă ăștia din Bacau (Onești) la ei acasă. Le e bine la Sibiu. Au venit aici și le place să o facă pe-a managerii, deși nu sunt în stare. Și cum mai pândesc ei posturile astea “de frunte”… Le place tare să vină aici să o facă pe-a desteptii, dar au uitat de unde au plecat și cine au fost de unde au venit. S-au ajuns aici. Îi găsești peste tot: ba pe la Filarmonică, ba pe la câte o școală în frunte, ba pe la biserici.

  2. Apreciem faptul ca nu ascundeti comentariile (vezi tribuna.ro) si chiar raspundeti. Revenind la raspunsul dumneavoastră” Acest articol este un comunicat de presă trimis și publicat de toată presa locală” – toată presa locala =sibiuindependent.ro si tribuna.ro? Sau „toată presa locală” înseamnă toti care au contract de publicitate cu Filarmonica ?

  3. O mare MINCIUNA! La avizierul filarmonicii este trecut concert educativ iar pe afisul concertului este trecut K(corean) classic concert 😂😂😂 asa se numeste mai nou cand ai de intors niste favoruri. Ce educatie muzicala s-a facut astazi? In afara de violonista care a cantat bine, celelalte fete sa ma ierte toata lumea spectatorii , colegii, presa inclusiv conducatorul suprem dar nivelul nu este demn de Filarmonica de Stat Sibiu de fapt nu este demn de nicio Filarmonica.Publicul Sibian a avut cel mai mult de suferit fiindca astazi trebuia organizat un concert pe masura zilei de 1 Martie nu acest simulacru de concert format din dublu concert pt flaut concert pt vioara concert pt flaut si o piesa pt harpa. Nu are logica sa calatoresti tocmai din Coreea de exemplu ca sa canti o piesa la harpa de 2 pagini fiindca este ca si cum ai pleca din Sibiu pana la Bucuresti sa cumperi 2 legaturi de patrunjel. Haideti va rog sa nu ne mai mintim singuri si sa dam vina pe instrumentistii din Filarmonica de Stat Sibiu cand singurul vinovat este comandantul suprem cel care trebuie sa managerieze Filarmonica si daca sunt probleme si nu reuseste sa le rezolve inseamna ca nu este un bun manager. Ar trebuii sa se uite mai des in oglinda poate incepe sa vada ADEVARUL. Haideti sa nu mai mintim ca sunt 400 de copiii in sala la concertul educativ. Vreau sa vad unde au fost cei 400 de copiii in sala astazi ca doar a fost concert educativ sau a fost altfel de concert? Ne plac cifrele astea rotunde frumoase dar ADEVARUL nu ne mai place! Cate procese pierdute in fata angajatilor Filarmonicii are conducatorul suprem stie cineva dintre dumneavoastra? Stiti ca la Filarmonica conducatorul suprem nu respecta hotararile judecatoresti definitive si irevocabile desi se bate cu pumnul in piept in conferinte de presa (la care pune paznici la usi ca nu cumva sa intre vreun artist si sa deranjeze discursul mincinos al conducatorului suprem)ca respecta toate hotararile definitive sau provizorii executorii date de instanta? Nu mai zic de concedieri sau de ce nu de mentinerea in functie pe contract determinat a celor care respecta cu smerenie ordinele comandantului suprem!
    Acesta este stilul modern, avangardist de a conduce o Filarmonica in an electoral 2024 in care se jongleaza cu fondurile accesate prin proiecte de la Consiliu si Primarie in care banii tai, ai mei ai nostri ai contribuabililor sunt cheltuiti dupa bunul plac al comandantului suprem.Din pacate pt noi toti, public, artisti, presa, contribuabili platitori de taxe un personaj care se autointituleaza cel mai nonconformist dintre dirijori, cheltuie dupa bunul plac banii NOSTRII, BANI PUBLICI fara sa raspunda pt greselile facute prin pierderea atator procese cu angajatii institutiei pt care lucreaza si el si ar trebuii in primul rand sa o protejeze. Doamne ajuta sa deschidem ochii noi toti ceilalti care am fost adormiti

  4. \\\\\\\”Acest articol este un comunicat de presă…\\\\\\\” din partea managerului. Am tot cautat pe acest site un comunicat din partea artistilor filarmonicii. Exista? Sau exista doar declarațiile managerului? Imparțialitate?

    • “Independență”, mai degrabă …. :))))

      Sincer, acest Călin Blaga este MAXIM DE PENIBIL !!! Dependența lui față de banii oferiți de “Menajer” este JENANTĂ ȘI PENIBILĂ !! Și se va da la fund urgent , când directorasul își va lua mașinuța și nevăstuica și va pleca , probabil, la Onești, căci nimeni în țara asta nu îl va mai dori !!! Cel puțin nimeni din cei corecți, eventual vreun penal , ca și el . Propun ca domnul Lupes să îl ia și pe Călin Blaga cu el, căci caracterul lui este incompatibil cu acest oraș ! Valeaaaa!!!

  5. Din păcate din articol nu reiese decât lauda managerului Filarmonicii și faptul ca vrea sa dovedească cine este el. Acestui domn i se potrivește fraza “Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau.” Se observa ca tine cu dinții de aceasta funcție. Omenia, educația nu reiese din premiile obținute, ci din felul cum se poartă cu oamenii. Arătând cu degetul către premii, nu face decât să arate cat de mare îi este Ego-îl. La capitolul oameni și omenie a pierdut. “Nu iese fum fără foc.” Nu degeaba oamenii de la Filarmonică s-au săturat de el. Poate nu sunt nici ei perfecți, însă el clar nu e.
    Oare chiar el nu vede cat de penibil este și în ce situație la fel de penibilă se află? Dacă avea puțin respect pentru el însuși, nu se mai înjosea prin presa în felul și asta și pleca de mult timp.

  6. Du-te acasă la tine de unde ai venit! Du-te și dirijează, dacă la asta te pricepi și lasă-i pe alții să fie manageri care știu să facă asta. Nu ne interesează în orașul ăsta câte premii ai luat tu, sau pe unde ai făcut scoli din Europa sau câte orchestre ai dirijat. Ne-am săturat să tot auzim de tine și de scandalul cu tine ca protagonist! Lasă-ne în pace și valea, la Onești! Mai ia și pe alții care au venit aici de prin Bacau – Onești și care se bagă prin tot felul de instituții de stat din Sibiu (in frunte neapărat!) și dau din coate ca să parvină sau “se lipsesc” de alții. La voi nu ați fost în stare și v-ați găsit teren fertil aici? Mergeți la voi acolo de unde sunteți și lăsați-ne pe noi să ne descurcăm și fără voi ca nu ați fi pus coada la prună și ne arătați acum ce tari sunteți! Vă știți voi care sunteți… 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului