spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Secretomanie la Sibiu – Un pacient internat în spital a sărit de la etaj și a murit

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a transmis clarificări în legătură cu cazul prezentat în ziarul Sibiu Independent. În lipsa unor confirmări oficiale, deși mai bine de oră am întrebat peste tot, în articol s-au strecurat mici date eronate, însă tristul eveniment rămâne același: un pacient a sărit de la etaj și a murit. Totuși, aproape o săptămână de tăcere!?


Știre inițială:

Un caz șocant s-a petrecut în mare taină, în cursul nopții 24 spre 25 februarie 2024. Un pacient internat pe Secția Medicală a Spitalului Clinic Județean Sibiu a sărit de la etaj. La fața locului, în jurul orei 3:00, au ajuns de urgență mai multe echipaje medicale.

Conform surselor Sibiu Independent, pacientul, un bărbat în vârstă de 86 de ani, internat în Spitalul Sibiu, prezenta stări de neliniște și frică vizavi de internarea sa. Acesta ar fi dorit să plece acasă însă nu ar fi fost lăsat. Disperat, omul ar fi ales să recurgă la un gest extrem, sărind de la etaj. Acesta ar fi căzut în cap, iar în urma rănilor grave acesta a decedat. Evenimentul tragic nu a fost comunicat presei de către nicio autoritate sibiană, respectiv Poliție, Spital sau serviciile medicale de urgență.

Contactați de jurnaliștii Sibiu Independent, reprezentanții Spitalului Sibiu nu au confirmat cazul, pe motiv că e vineri seara și doar pe luni. După mai bine de o oră de încercări, nici o autoritate, se pare că, nu este în măsură să confirme oficial tragicul eveniment. Între timp, fostul polițist Marian Răduinea a expus cazul pe Facebook.

‘În urma apariției in presă a unui articol care transmite o serie de informații fără să fi fost confirmate întâi de instituția noastră, având astfel o serie de inadvertențe in ceea ce privește veridicitatea evenimentelor descrise, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu transmite următoarele:În noaptea de 24 spre 25 februarie 2024, un pacient in vârstă de 86 de ani s-a aruncat pe geamul unuia dintre saloanele Secției Medicală 1, in jurul orei 3:00.Înainte de producerea acestui eveniment, pacientul era calm, cooperant si nu si-a exprimat in niciun moment dorința de a pleca din spital.La momentul producerii nefericitului eveniment, medicul de gardă a respectat procedura in astfel de situații, raportând evenimentul către autoritățile competente, acestea preluând cazul la fața locului.Întrucât a fost un eveniment deosebit de sensibil pentru aparținători, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu nu a mediatizat din oficiu acest eveniment.De asemenea, având in vedere faptul ca nu e o secție cu risc nu se impunea securizarea geamurilor.” a declarat Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SPCJ Sibiu

Și polițiștii sibieni confirmă incidentul

” În data de 25.02.2024, ora 03:20, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată telefonic de către medicul de gardă al Spitalului Clinic Judetean Sibiu, cu privire la faptul că la aceeași dată, în jurul orei 03:10, un pacient s-a aruncat voluntar de la etajul I al pavilionului unde functionează secția Medicală I din cadrul Spitalului judetean Sibiu. Din păcate, pacientul (un bărbat în vârstă de 86 de ani), a decedat. Polițiștii Biroului investigații Criminale au efectuat cercetarea la fața locului, în cauza fiind desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.” a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU, Luciana Lazăr

Publicitate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă