spot_img
14.6 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Drumeție în familie, cu cârnați la țepușă, în Poiana Pensionarilor

Știri din Județ

Publicitate

Echipa Anii Drumeției invită iubitorii de natură, duminică, 10 martie 2024, într-o drumeție în familie, cu cârnați la țepușă, în Poiana Pensionarilor.

Publicitate

Vom porni din Poplaca și vom urca poteca spre Trăinei, apoi mai departe în poteca de pe Dealul Ganța, ce merge paralel cu valea Ștezii, către Poiana Pensionarilor. Vom face un popas mai lung acolo, nu doar pentru fotografii ci și pentru a pregăti o vatră, a face focul și a prăji câțiva cârnați la țepușă.

BILETE AICI

Copiii vor afla cu această ocazie regulile pe care trebuie să le respecte atunci când facem focul în natură, astfel încât această activitate să nu pună în pericol pădurea și să fie cât mai puțin dăunătoare acesteia cu putință. După ce frigem cârnații și după ce-i și consumăm, vom coborî înapoi spre Poplaca, pe o altă potecă de pe partea nordică a dealului.
Drumeția este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 4-5 ani.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?

Ne întâlnim dimineață, la ora 10:00, în parcarea din fața fostei Cabane Valea Aurie. Vezi locație
De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale către Poplaca, unde vom parca mașinile și vom intra în traseu. Traseul este unul de tip circuit, deci vom recupera mașinile din același loc, la finalizarea lui.

INFORMAȚII TRASEU

Distanță: 7,6 km
Diferență de nivel: 420 m
Dificultate traseu: mică spre mediu
Durata drumeției: aproximativ 5-6 ore, cu pauza de masă inclusă

ECHIPAMENT NECESAR

Ghete de drumeție impermeabile, cu talpă aderentă;
Haine adaptată sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil;
Rucsac mic de tură;
Tricou sau bluză de corp de schimb;
Șapcă / pălărie, ochelari de soare;
Sticlă cu apă sau ceai, minim 1 l.;
Cârnați pentru prăjit la țepușă, eventual altceva de mâncare în cazul în care nu agreați cârnații. Un baton energizant sau un fruct ar fi, de asemenea, binevenite.
Bețele de trekking pot fi de ajutor.

TRANSPORT

Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere, ghidul va crea un grup de whatsapp pe care ne vom organiza/redistribui în mașini.

COSTURI

70 lei/adult sau copil peste 14 ani, gratuit pentru copiii sub 14 ani.
Tura se va ține cu minim 12 participanți adulți.
Copiii de la 4-5 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți, fiecare dintre ei, de câte un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.

GHID

Dumitru TROANCA – ghid montan de turism
Contact: 0722-177001

———————————————
Disclaimer:
Pentru copiii până în 14 ani participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțițide un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).
————————-
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.
Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)