spot_img
11.7 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Cum să ai grijă de sănătatea organismului tău: 4 sfaturi de la specialiști

Știri din Județ

Publicitate

Un lucru foarte important pe care ar trebui să îl conștientizeze cât mai multe persoane este faptul că sănătatea corpului este suma alegerilor pe care le facem zilnic. Asta înseamnă că avem control asupra felului în care ne simțim, motiv pentru care este important să luăm toate măsurile necesare pentru a întări organismul și a ține la distanță toți factorii de risc care ne înconjoară. Află dacă este nevoie să optezi pentru suplimente cu fier și alege varianta potrivită pentru tine de la Go Vita!

Publicitate

Acordă mare atenție alimentației

Suntem ceea ce consumăm și acest lucru poate fi testat oricând prin ajustarea dietei în funcție de nevoile proprii. Prin efectuarea unor analize de rutină poți observa dacă asimilezi necesarul zilnic de substanțe nutritive ori dacă există anumite carențe pe care trebuie să le remediezi rapid. O alimentație bogată în fructe și legume, proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați variați te ajută să atingi ușor aceste niveluri. Însă este foarte important să renunți la alimentele nocive care conțin mult zahăr și care sunt supraprocesate.

Alege suplimente naturale pentru a obține toți nutrienții esențiali

În cazul în care te confrunți cu diferite probleme de asimilare ori ți se pare dificil să îți creezi un regim 100% sănătos, poți completa necesarul de substanțe benefice cu ajutorul suplimentelor alimentare, dar doar la recomandarea medicului. Aceste produse te ajută să obții doza zilnică recomandată de vitamine și minerale, în formule ajustate care să susțină absorbția corectă și completă.

În cazul fierului, spre exemplu, importanța i se poate observa abia în momentul în care se instalează deficitul, anemia fiind principala consecință care vine la pachet cu numeroase efecte adverse, de la oboseală continuă, la senzații de leșin, palpitații, dificultăți de respirație, nivel ridicat de iritabilitate, incapacitate de concentrare sau chiar probleme de dezvoltare în cazul copiilor.

Fierul administrat pe cale orală sau venoasă este unul dintre cele mai bune remedii pentru hemoblobina scazuta și combaterea stărilor anemice, contribuind la restabilirea unui nivel optim de oxigen la nivel celular prin creșterea numărului de globule roșii responsabile de transportul acestuia.

Odihnește-te corespunzător

Regenerarea organismului în timpul somnului este vitală pentru sănătate, dat fiind faptul că mare parte din stresul oxidativ și cortizolul acumulat pe timpul zilei este eliminat prin acest proces. Toate țesuturile se reînnoiesc iar sistemul imunitar se pregătește să performeze la capacitate maximă o nouă zi, ceea ce înseamnă că atunci când te privezi de somn determini acumularea de substanțe nocive în corp care duc la îmbolnăvirea celulelor ce nu dispun de energia necesară pentru a se repara în mod normal. De aceea este necesar să respecți măcar cele opt ore de somn profund pe noapte, pentru a da timp întregului organism să se refacă și să își adune forțele de care are nevoie pentru a lupta împotriva tuturor pericolelor din jur.

Prezintă-te la controale medicale de rutină măcar o dată pe an

Efectuarea analizelor anuale și a controalelor regulate reprezintă cea mai mare dovadă de responsabilitate față de corpul tău și sănătatea acestuia. În acest mod te asiguri că totul funcționează cum trebuie la interior și că nu există afecțiuni în dezvoltare care, netratate la timp, să determine complicații majore. Dacă te prezinți regulat la medic previi orice problemă de sănătate prin simplul fapt că poți depista în timp util orice modificare anormală care ar putea reprezenta un factor de risc și să o tratezi simplu și rapid, cât încă problema este în stare incipientă și nu manifestă simptome care să-ți afecteze activitatea de zi cu zi.

Go Vita – partener de încredere pentru susținerea sănătății întregului organism!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)