spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ilie Sitariu, călăuza din cazul Kreiner, va fi judecat pentru complicitate la furt

Știri din Județ

Publicitate

Ilie Sitariu, omul cheie din dosarul Kreiner va fi judecat pentru complicitate la furt. Acesta este acuzat că i-a ajutat pe cei trei suspecți cu cazare, dar și să ajungă la Sibiu. Mai mult, acesta este acuzat că i-a indus în eroare voit pe oamenii legii, lăsând suficient timp ca răufăcătorii să fugă din țară.


Cei cinci suspecţi – patru bărbaţi şi o femeie, au plecat în 4 noiembrie, din judeţul Timiş, cu două maşini. Una dintre ele a fost lăsată în Deva, iar suspecţii au ajuns la Sibiu cu cea de-a doua maşină, condusă de Ilie Sitariu. Conform Codului Penal, pentru favorizarea infractorului, Ilie Sitariu riscă până la 5 ani de închisoare. Acesta a contestat de mai multe ori măsura arestului preventiv însă i-au fost respinse.

Acum câteva zile, instanța a respins o altă cerere de înlocuire a arestului preventiv în arest la domiciliu: „Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.”

Art.269 NCP „Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

În 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă