spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Membrii ai Comisiei Europene în vizită la Apă Canal Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Cea de a treia reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027 a avut la Sibiu în perioada 13 – 15 martie.


Agenda evenimentului a inclus o serie de întâlniri la care au participat, pe lângă reprezentanți ai Comisiei Europene și membrii ai ministerelor: MIPE, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Primăria Minicipiului Sibiu, președinta Consiliului Județean Sibiu, conducerea Asociației Române a Apei, BERD,BEI, Jaspers precum și consultanți și ONG-uri.

Astăzi a avut loc o reuniune și o vizita de lucru la sediul companiei Apa Canal Sibiu. Lista de oaspeți a inclus următorii participanți: Sofia Alvez – Director DG Regio, Aida Liha-Matejicek – Head of Unit DG Regio, Mariana Iusco – Desk officer DG Regio, Andrei Chivu – Director general DGPDD, Miruna Postaru – Director general adjunct DGPDD, Mihai Croitoru – Director DRI Sibiu, Corina Negulescu – Șef serviciu DGPDD și Teodora Malița – manager public DGPDD. Gazda, compania Apă Canal Sibiu a fost reprezentată de Directorul General al instituției – Ing Vasile Maier, Directorul tehnic – Ing Mairean Tatu, Directorul de exploatare – Ing Laurențiu Tudorica și șeful departamentul de implementare al fondurilor europene, PIU – Ing Mihai Banciu.

După o prezentare a stadiului de implementare al lucrărior delegația europeană a vizitat sediul societății din Eschil, 6 unde s-a pus accent pe modernizarea flotei auto, dezvoltarea Dispeceratului SCADA și automatizarea rețelelor ce deservesc populația județelor Sibiu și Brașov.

A doua parte a zilei de astăzi a fost dedicată vizitei pe șantierele deschise de Apă Canal Sibiu, respectiv lucrarea de reabilitare non invazivă a rețelelor magistrale de apă de pe strada Tilișca și Uzina de apă Dumbrava unde, în prezent se înlocuiesc rețelele de transport apă.

Vă reamintim că operatorul regional de furnizare a serviciilor de apă și canalizare – Apă Canal Sibiu implementează un Contract de Finanțare ce reprezintă acordarea finanțării nerambursabile, de către AM POIM, pentru implementarea Proiectului nr. cod SMIS 2014+146332, intitulat: „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov în perioada 2014 -2020”. Acesta are o valoare totală de 1.099.064.346,02  lei (aproximativ 225.527.742 Euro.

Autoritate de Management POIM acordă o finanțare nerambursabilă în sumă maximă de  852.946.213,23 lei , echivalentă cu 92,12% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Obiectivul acestui Proiect major de investiții este creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei din aria de operare a Apă Canal Sibiu din Județele Sibiu și Brașov.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă