spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: Creșterea extremismului în România este și vina conflictului public între PSD și PNL

Știri din Județ

Publicitate

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Sibiu, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat vineri că „extremismul e real şi e o problemă”, iar creşterea acestuia în Româania a fost cauzată şi de cearta dintre liberali şi social-democraţi şi nereuşita în privinţa aderării la spaţiul Schengen.


„Cred că trebuie să admitem că extremismul e real şi e o problemă. E o problemă inclusiv pentru că partidele establishmentului, aşa ca noi, au crezut poate că dezvoltarea constantă rezolvă toate problemele pentru toată lumea. Ne-au sancţionat atacurile nefondate din spaţiul public. Conflictul public între PNL şi PSD a condus la creşterea extremismului. Alţii au crezut poate că Europa e răspunsul la orice problemă. Şi au minimalizat comunicarea cu oamenii, reacţia promptă la aşteptări pe care oamenii le au”, a afirmat Raluca Turcan, vineri seara, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Tineretului Naţional Liberal (TNL).

Raluca Turcan a mai spus că în România, „extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen”.

„Sunt însă şi români care au beneficiat foarte puţin de dezvoltare şi mai sunt români care se simt dezorientaţi într-o lume nouă, cosmopolită. În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen. Dacă oamenii văd că UE ne ţine la uşă, cei care strigă că rup uşa capătă audienţă. Extremismul din interiorul ţării ar trebui combătut din două direcţii: mai întâi de o Românie mai fermă în Europa, iar apoi de o Românie mai atentă la cei care n-au beneficiat de Europa”, a afirmat ministrul Raluca Turcan.

Ea a subliniat că atragerea de fonduri UE, pentru dezvoltarea micilor comunităţi, poate combate extremismul.

„Şi trebuie să continuăm să aducem bani europeni – mai ales în sate şi în oraşele mici. Primarul liberal care aduce fonduri europene şi investiţii în localitatea lui e cel mai eficient luptător contra extremismului”, a concluzionat liderul PNL Sibiu.

Raluca Turcan este singurul ministru prezent vineri seara la Sibiu, la conferinţa regională „Europa în fiecare localitate”, organizată de către TNL.

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri