spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Mitropolitul Ardealului: „Postul, rugăciunea şi faptele bune sunt mijloacele necesare câştigării mântuirii”

Știri din Județ

Publicitate

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, spune că „postul, rugăciunea şi faptele bune sunt mijloacele necesare câştigării mântuirii”, într-un cuvânt de învăţătură publicat luni, pe site-ul mitropoliei.



„Postul, rugăciunea şi faptele bune sunt mijloace necesare câştigării mântuirii. Foloasele minunate ale postului sunt legate de dobândirea multor virtuţi, precum: curajul, stăpânirea de sine, înfrânarea, biruinţa asupra patimilor şi poftelor trupeşti, bucurii duhovniceşti şi multe altele. Exersarea voinţei libere şi stăpânirea ei în toate nevoinţele ascetice se numeşte în monahism ‘călcarea voii’, prin înfrângerea poftelor”, a scris mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

Ierarhul a mai subliniat că „cea mai mare bucurie, legată de post, o are un credincios atunci când reuşeşte să-l încheie cu bine, pentru prima dată sau de mai multe ori, depăşind toate tentaţiile şi toate ispitele, pentru a se bucura cu adevărat în Duminica Învierii, de Sfânta Împărtăşanie. Dar şi hrana pe care o primim la masă, în ziua de Paşti, va fi mai bună ca oricând, pentru că o primim ca dar, tot de la Dumnezeu, pentru osteneala făcută”.

Creştinii ortodocşi încep, luni, Postul Paştelui sau Postul Mare.

Postul Paştelui reprezintă o perioadă de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului care va fi sărbătorit anul acesta în data de 5 mai.

Sursa: agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului