spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

MOȘNA: Tradiția fostului primar Robu, dusă mai departe de actualul primar Nuțu: chefuri mari de 8 martie în toate satele

Știri din Județ

Publicitate

În campania din 2020 pentru alegerile locale s-au spus multe vorbe grele între candidați. Dumitru Gabriel Nuțu a fost ales primar, după 20 de ani de șefie a lui Eugen Roba. Fostul primar avea o tradiție pe lângă Festivalul Verzei, să facă mari chefuri la căminele culturale din satele Moșna, Nemșa și Alma Vii cu femeile din aceste lcoalități. Evident, nu pe banii Primăriei, ci cu sponsori. Anul acesta, chefurile au avut acceași amploare ca anii de demult. După ce în 2021 și 2022, pandemia nu i-a lăsat să facă astfel de chermeze, anul 2023 a fost mai mult de test. Anul 2024, coincidență tot an electoral, a fost însă de pomină. Foarte important de precizat că primarul actual, Dumitru Gabriel Nuțu ne-a declarat că nu s-a cheltuit nimic de la bugetul local (cum spunea și fostul primar) și că femeile s-au organizat singure și s-au auto-finanțat. Realitatea însă…


Pagina de Facebook a Primăriei Moșna s-a umplut după 8 martie de poze de la cele 3 chefuri de pomină de la Moșna, Alma Vii și Nemșa. De departe cele mai multe participante au fost la Nemșa. Poate și datorită orei de începere 16.30. La Alma Vii au început petrecerea la 15.30 și la Moșna la 14. Primarul Nuțu ne-a transmis că Primăria nu a organizat nimic, dar el a mers la toate 3 chefurile să dea flori doamnelor și domnișoarelor. Ceea ce se vede și din fotografiile oficiale. Cum se văd și discursurile ținute de primar.

Imagine de la unul dintre chefurile de 8 martie

Doar că este o singură problemă: primarul Nuțu spune că doamnele s-au organizat singure și s-au autofinanțat. Că de la bugetul local nu s-au cheltuit bani. Corect! Însă Primăria Moșna anunța în 6 martie pe pagina sa oficială (vezi afiș mai jos) că invită toate femeile din satele respective la aceste petreceri de 8 martie. Din afiș reiese că invitația vine de la Primăria și Consiliul Local Moșna. Și nu de la vreun grup de femei.

Afișul oficial postat pe pagina de Facebook a Primăriei Moșna în 6 martie

Am încercat să vedem ce spun și câteva femei din satele respective. Reporterul nostru din teren a vorbit cu mai multe femei. Unele au participat la chefuri, altele nu. Impresia generală însă a fost că aceste chefuri au fost un cadou de la domnul primar. Poate personal. Femeile nu știau și nu erau interesate cine a plătit petrecerile. Cele care au participat au apreciat organizarea. Cele care nu au mers au comentat doar că nu au putut ajunge pentru că erau la serviciu la ora aceea, fiind vinerea. Altfel ar fi mers și ele.

Fotografii de la cele 3 petreceri de 8 martie din comuna Moșna ținute în satele Moșna, Alma Vii și Nemșa

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă