spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Ministerul Culturii demarează lucrările de restaurare ale Conacului Emil Racoviță

Știri din Județ

Publicitate

Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului, demarează lucrările de restaurare ale Conacului Emil Racoviță, anunță Raluca Turcan – Ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Restaurarea acestui simbol al patrimoniului național reprezintă o inițiativă ce reflectă angajamentul nostru ferm față de conservarea și promovarea bogăției culturale a României.

Institutul Național al Patrimoniului a semnat contractul de execuție pentru lucrările de restaurare, consolidare și punere în valoare ale acestui monument istoric de o importanță deosebită. Cu o investiție de 14.518.235,08 lei, fără TVA, și o durată de execuție de 3 ani, ne propunem să aducem la viață o parte esențială a moștenirii noastre culturale.

Situat în satul Emil Racoviță, comuna Dănești, județul Vaslui, monumentul istoric reprezintă o adevărată comoară a identității naționale. Prin restaurarea acestuia, Ministerul Culturii se angajează să conserve și să pună în valoare această importantă parte a moștenirii noastre culturale, cu scopul de a o transmite mai departe generațiilor viitoare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)