spot_img
13.1 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

Primăvară muzicală la Filarmonica de Stat Sibiu

Știri din Județ

Mugure cu mugure, floare cu floare, primăvara își face prezența tot mai simțită în fiecare zi. O întâmpinăm și noi… în pași de vals!

Prietenii muzicii sunt invitați, joi, 21 martie 2024, ora 17:00, la Sala Thalia, la un concert simfonic dedicat primăverii.


„Voci de primăvară”, op. 410, de Johann Strauss II, deschide concertul simfonic din această săptămână. Programul serii va fi completat de Concertul pentru pian nr. 2 în Sol major, de Piotr Ilici Ceaikovski, în interpretarea tânărului Jeongro Park, și Simfonia nr. 1 „Primavera”, op. 38, a lui Robert Schumann.

Bilete online

La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla dirijorul austriac David Schlager. Apreciat pentru gestica elegantă, capacitatea sa de a captiva publicul și interpretări pline de prospețime, David Schlager a dirijat pentru prima dată orchestra sibiană cu ocazia Galei Sibiu Opera Festival 2022. De asemenea, el a asigurat conducerea muzicală a Concertului de Anul Nou de la Sibiu din 31 ianuarie 2023 și 1 ianuarie 2024.

Pianistul coreean Jeongro Park a concertat alături de Orchestra Filarmonică din Seoul, Filharmonia Czestochowaska, Orchestra Citta di Grosetto, Orchestra simfonică și Orchestra de cameră Wratislavia, precum și în cadrul unor evenimente prestigioase, precum Festivalul de Pian Rhein-Ruhr, Concursul Internațional „George Enescu” sau Concursul Internațional de Pian „Giulio Rospigliosi” 2022, unde a obținut Premiul I și Premiul publicului.

Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casierie și pe www.iabilet.ro.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Sursa foto: filarmonicasibiu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș