spot_img
12.9 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

Noua stație de asfalt a Societății de Drumuri: Începe pregătirea amplasamentului

Știri din Județ

Societatea Drumuri și Poduri SA (DPS SA), a Consiliului Județean Sibiu, începe zilele acestea pregătirea amplasamentului pentru instalarea noii stații de asfalt de la Șeica Mare.


Noua instalație va înlocui stația actuală, fabricată în 2010 și vândută recent.
˝Am reușit, ca urmare a promovării on line a intenției noastre de vânzare, să valorificăm stația actuală. Cumpărătorul, din județul Bacău, începe dezasamblarea săptămâna viitoare și, imediat după, DPS SA va amenaja platforma pentru instalarea noii stații de asfalt˝- afirmă directorul general al Drumuri și Poduri SA, Mihai Lisan.


La Șeica Mare s-a realizat deja deconectarea rețelelor de gaz și electricitate ale vechii instalații și au demarat procedurile pentru eliberarea întregului perimetru necesar. Urmeză, apoi, realizarea platformei noii stații de asfalt.


˝Înlocuirea stației de asfalt vechi cu una nouă a fost o procedură complexă având în vedere necesitatea sincronizării, pentru continuitatea activităților, a celor două operațiuni, de vânzare și cumpărare ˝- explică Lisan.


Durata întregului proces a fost de câteva luni. În anii în care a fost funcțională, vechea stație de asfalt a produs pentru Societatea de Drumuri peste 352 de mii de tone de mixturi.


Noua stație de asfalt a Societății de Drumuri este de fabricație germană- 2024 și va asigura o capacitate de producție considerabil mai mare, costuri și emisii reduse. Contractul de furnizare a fost încheiat la finalul anului trecut și a avut drept clauză suspensiva vânzarea vechii stații. Primele componente ale noii stații de asfalt vor ajunge la Șeica Mare în săptămânile viitoare, iar operaționalizarea va avea loc vara aceasta

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș