spot_img
12.9 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

Dosare penale pentru trei bărbați din Orlat. Au tăiat lemn ilegal !

Știri din Județ

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.


Cu această ocazie, ieri, în jurul orei 10:00, pe raza localității Gura Râului, polițiștii au identificat trei bărbați din Orlat, în vârstă de 44 și 46 de ani, în timp ce, cu ajutorul unui tractor cu remorcă, transportau material lemnos, fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

Din verificările efectuate de către polițiști împreună cu reprezentanții ocolului silvic competent în zonă a rezultat că, în aceeași dimineață, bărbații ar fi tăiat fără drept mai mulți arbori din fondul forestier național, din zona localității Gura Râului.

În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat că este vorba despre o cantitate de 3,6 mc de material lemnos, din speciile fag, mesteacăn, gorun, plop și carpen.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, materialul lemnos fiind predat ocolului silvic responsabil.

De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării și o drujbă folosită la tăierea arborilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș