20.2 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

Primarul Astrid Fodor s-a răzgândit: Se vor putea face blocuri mai înalte în zona Calea Șurii Mici

Știri din Județ

Situație ciudată spre finalul dezbaterii publice de ieri pe tema noului Plan Urbanistic General (PUG) al Sibiului. Arhitecții proiectului au răspuns întrebărilor cetățenilor, iar în cazul zonei Calea Șurii Mari au spus că vor fi posibile cele mai înalte construcții din Sibiu cu un regim de înălțime P+6, iar pe alocuri P+8. Asta deși în Sibiu în Hipodrom și Vasile Aaron există de 50 de ani și mai bine blocuri P+10. Primarul Astrid Fodor a intervenit și a anunțat că s-a decis cu echipa de proiect să permită înălțimi mai mari la blocuri pe Calea Șurii Mici.


Și la dezbaterea organizată cu dezvoltatorii imobiliari s-a ridicat problema dezvoltării Sibiului pe verticală. Ceea ce noul PUG nu permite decât într-un regim mic de înălțime.

Publicitate

Familia Cristian, arhitecții care au realizat noul PUG al Sibiului, au fost luați prin suprindere aseară de primarul Astrid Fodor. Aceștia lucrează la proiect de 3 ani și au fost numeroase consultări cu primarul și echipa de proiect. Totuși, primarul Astrid Fodor a aruncat bomba aseară și a spus că ea s-a consultat cu echipa din Primărie și în zona Calea Șurii Mici se vor putea face blocuri mai înalte de P+8, cât era maxim prevăzut în noul PUG. Ea a recunoscut că nu a comunicat, încă, acest aspect arhitecților care fac PUG-ul.

În zona Calea Șurii Mici există proiectul construirii noului Spital Județean Sibiu. Zona are deja mai multe construcții imobiliare tip bloc.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri