spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Noul PUG limitat la P+3, P+4 și maxim P+8 în câmp, dar ACUM un dezvoltator propune PUZ cu P+7 în centrul istoric

Știri din Județ

Publicitate

Compania care dezvoltă un nou cartier de blocuri de locuit și birouri și servicii în zona fostei fabrici Independența a lansat în dezbatere publică Plan urbanistic Zonal. Acesta conține două aspecte demne de punctat și analizat în contextul noului PUG, încă neaprobat.


Dacă noul PUG nu acceptă construcții peste P+6 și P+8 decât pe Calea Șurii Mici, iar restul orașului este plafonat la P+3 și P+4 majoritar, dezvoltatorul propune ACUM pe zona fostei fabrici Independența blocuri P+7. Zona se știe că este parte din centrul istoric, zona Orașului de Jos. Alexandru Găvozdea, candidat indendepent la Primăria Sibiu este arthitectul care a semnat acest proiect Independența. Casa Albă, clădirea fostei fabrici Independența, construită în comunism are P+7. La construcția ei nu s-a ținut cont de reguli urbanistice. Dacă restul clădirilor din zona fabricii Independența sunt propuse spre demolare, Casa Albă este păstrată pentru a oferi prilejul dezvoltatorului să facă noi clădiri acolo cu același regim de înălțime.

Primarul Astrid Fodor a anunțat la dezbaterea publică pe marginea noului PUG că Primăria Sibiu negociază cu proprietarul terenului respectiv redeschiderea străzii care continua strada Ocnei până la râul Cibin și care a fost închisă în comunism și înglobată fabricii Independența. Această stradă este și motivul unui proces de ani de zile între Primărie și Independența. Fodor a anunțat că a primit promisiuni că strada va fi redată circulației mașinilor, nu doar pietonală, așa cum este prevăzut în proiectul de PUZ. Doar că promisiunile proprietarului Independența au mai existat în timp pe acest subiect, însă fără concretizare. Acum însă, proprietarul Independența este direct interesat pentru că PUZ-ul său este în dezbatere publică și apoi va fi înaintat spre aprobare Consiliului Local, după ce a trecut de verificarea Primăriei Sibiu.

PUZ-ul propune și un nou pod peste Cibin în dreptul fostei străzi Popa Șapcă, acum alee în interiorul fabricii Flaro. Aceasta nu înseamnă că va fi făcut de proprietarul terenului, ci doar că este propus arhitectural existența sa.

La ora actuală, pe respectivul teren se găsește, în chirie, sediul Tribunalului Sibiu.

Planul noi zone este prezentat public pe siteul Primăriei Sibiu
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului