spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Școli mai sigure pentru copiii din județul Sibiu: 460 de profesori vor fi instruiți pentru a oferi elevilor prim ajutor

Știri din Județ

Publicitate
  • Consiliul Județean Sibiu susține financiar realizarea cursurilor de „Prim Ajutor în Școli” cu suma de 100.000 lei
  • Cursurile vor fi asigurate de Crucea Roșie filiala Sibiu

Un mediu mai sigur pentru elevi ai școlilor din județul Sibiu este obiectivul comun pe care Consiliul Județean Sibiu, Crucea Roșie Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu îl au în vedere prin încheierea unui Protocol de colaborare, aprobat astăzi de  consilierii județeni. Prin acest parteneriat 460 de profesori din județul Sibiu, vor beneficia de cursuri de instruire prin care vor deprinde tehnici esențiale de prim ajutor. Pentru instruirea profesorilor Consiliul Județean Sibiu va aloca suma de 100.000 de lei, cursurile urmând a fi derulate în cursul anului 2024, în incinta unităților de învățământ. Sesiunile de instruire din cadrul proiectului „Prim Ajutor în Școli” se vor realiza pentru cel mult 37 grupe în întreg județul, împărțite în 33 de centre de formare.


„Un curs de Prim ajutor este mai mult decât necesar pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru cei care zi de zi au sarcina de a-i supraveghea pe copiii noștri. Să știi cum să reacționezi în situații de urgență, face diferența dintre viață și moarte. De aceea, asigurarea sumelor necesare implementării acestui proiect este o datorie morală pe care o avem față de comunitate. Mulțumesc echipei Crucea Roșie Sibiu pentru acest demers, și vă suntem recunoscători pentru determinare! Sunteți un exemplu de implicare în comunitate, iar noi, ca reprezentanți ai administrației vom susține de fiecare dată prin toate mijloacele orice demers care aduce plus valoare și siguranță locuitorilor din județul nostru”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Proiectul va fi implementat în localitățile: Mediaș, Sibiu, Valea Viilor, Agnita, Avrig, Mârșa, Cisnădie, Râu Sadului, Sadu, Copșa Mică, Micăsasa, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Săliște, Tălmaciu, Boița, Alma, Dârlos, Alțâna, Bruiu, Chirpăr, Merghindeal, Arpașu de Jos, Cîrța, Cârțișoara, Axente Sever, Târnava, Bazna și Blăjel, Biertan, Bârghiș, Brateiu, Ațel, Cristian, Orlat, Gura Râului, Iacobeni, Brădeni, Laslea, Hoghilag, Loamneș, Șeica Mică, Moșna, Mihăileni, Nocrich, Marpod, Poiana Sibiului, Jina, Tilișca, Porumbacu de Jos, Racovița, Turnu Roșu, Rășinari, Poplaca, Roșia, Slimnic, Șeica Mare, Șelimbăr, Veștem, Ocna Sibiului, Șura Mică, Păuca, Ludoș, Vurpăr, Nou, Șura Mare.

La sesiunile de instruire vor participa și profesori și educatori din cadrul Centrelor Școlare de Educație Incluzivă aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

„Suntem extrem de bucuroși, dar și emoționanți în același timp pentru faptul că putem continua acest proiect atât de drag nouă și la nivelul județului Sibiu. Tocmai am finalizat instruirea profesorilor din municipiul Sibiu și de când am demarat acest proiect,  era un vis frumos să putem instrui și profesorii din întreg județul. Iar acest vis frumos s-a împlinit pentru că așa ca de fiecare dată când am solicitat ajutor,  doamna președintă Daniela Cîmpean alături de echipa dânsei,  au susținut aceasta inițiativa și au făcut demersurile necesare să începem cât mai repede aceste cursuri. Le mulțumesc tare mult pe această cale și suntem recunoscători că mereu găsim un partener și un prieten al Crucii Roșii„, a declarat, Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri