spot_img
12.9 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită pe scena de la Gong

Știri din Județ

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu, în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, a marcat Ziua Mondială a Teatrului prin prezentarea în premieră absolută a spectacolului „Examen”. Noua producție a teatrului sibian propune spectatorilor de toate vârstele o incursiune în viața elevilor, pentru a scoate în evidență problemele personale și relațiile tensionate care pot apărea în cadrul școlii.


Axându-se pe tema bullying-ului, cu scopul de a explora cauzele care pot duce la abandonul școlar, spectacolul coordonat de Ana Mujat și scris de actorii Mădălina Ivașcu și Gabriel Muncuș, aduce în fața publicului o suită de povești inspirate din realitate. De la violența în familie care se răsfrânge în relațiile interpersonale ale unor liceeni, la probleme legate de traficul de droguri și până la detalii care surprind modul în care lipsa de sinceritate afectează nu doar relațiile cu ceilalți, ci și stima de sine, noua producție a Teatrului Gong pune într-o lumină sinceră și crudă dilemele tinerei generații. Având în distribuție actori profesioniști (Iulian Buzuloiu, Mădălina Ivașcu, Gabriel Muncuș, Raluca Pavel) și liceeni din Sibiu (Diana Adam, Bogdan Cosman, Maria Mujat, Laura Pavăl, Casian Stancu, Nora Șerban, Dragoș Tunaru), spectacolul „Examen” este o experiență necesară, dedicată deopotrivă elevilor, liceenilor, părinților și profesorilor.

Cu ocazia premierei din 27 martie, dată care marchează, de asemenea, Ziua Mondială a Teatrului, scena Gongului din Sibiu a fost deschisă în perioada 25-29 martie elevilor din școlile județului Sibiu, pentru a viziona gratuit această nouă producție. Totodată, tinerii spectatori sunt invitați zilnic să participe la o sesiune q&a cu membrii echipei de creație, în compania profesorilor însoțitori. Prin acest demers, Teatrul pentru Tineret din Sibiu își continuă activitatea de promovare a artelor spectacolului în cadrul instituțiilor de învățământ, prin aducerea în atenția publicului a unor producții relevante pentru înțelegerea problematicilor sociale ale momentului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș