17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Viitorii piloți Wizz Air se antrenează la Sibiu

Știri din Județ

În cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 12:45 – 16:45, o aeronavă a companiei aeriene Wizz Air va efectua o serie de operațiuni “touch and go” la Aeroportul Internațional Sibiu. Aceste operațiuni fac parte dintr-un program de zboruri de tip școala.


Operațiunea „touch and go” este o manevră de zbor extrem de importantă pentru siguranța aeronautică. Prin aceasta, aeronava este aliniată cu pista de aterizare, se coboară trenul de aterizare și se face contact cu pista. După o mică distanță parcursă, se decolează din nou cu motoarele turate la maxim. Într-o situație reală, procedura nu este cea mai confortabilă pentru pasageri, însă viața nu are preț.

Publicitate

Procedura din manualul standard se folosește în caz de condiții meteorologice extreme, dar și în cazuri speciale cum ar fi: obiecte suspecte pe pistă, risc de coliziune cu alte aeronave sau neîncadrarea în lungimea pistei. Conform datele urmărite pe FlightRadar, aeronava de pe cerul Sibiului are o viteză medie în zbor de 400 de km/h, la aterizare aproximativ 200 km/ h iar la decolare se accelerează la peste 300 km/h. Curioșii pot vedea în zbor aeronava Airbus A320 la un interval de aproximativ 5 minute, cât durează parcurgea buclei tur – retur.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic