spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Cântecul de lebădă al FDGR la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Am asistat la lansarea candidaților FDGR pentru alegerile locale din județul Sibiu. Discursurile, înțepăturile, prezența scenică toate m-au dus cu gândul la cântecul de lebădă. Faptul că primarul în funcție Astrid Fodor a fost cumva forțată de FDGR să candideze, din nou, deși a spus de trei ori că nu va mai candida, arată nivelul de disperare al formațiunii.

Încă de vara trecută era clar că Astrid Fodor va candida pentru un nou mandat la Primăria municipiului Sibiu. Cel puțin pentru mine era evident pentru că a început, brusc, să apară în diferite fotografii trimise de primăria Sibiu alături de comunicate de presă cu ea în șantierele Sibiului. Exact cum a făcut și în campania din anul 2020. Pentru că știm cu toții, în rest, nu poate fi văzută pe aceste șantiere sau în contact direct cu locuitorii orașului sau măcar cu jurnaliștii.

Lansarea candidaților FDGR a fost un prilej extrem de rar pentru jurnaliștii sibieni să adreseze întrebări într-o conferință de presă primarului în funcție al municipiului Sibiu. Și cea mai importantă întrebare care a fost adresată și prima a fost referitoare la motivele răzgândirii doamnei primar în privința candidaturii sale.

Nonșalant și sub motivația că ea spune mereu doar adevărul a dat vina pe Gabriel Tischer. Cumva a lăsat să se înțeleagă că ea nu a vrut să candideze și că a vrut să îl susțină pe Gabriel Tischer la funcția de primar al municipiului Sibiu, dar acesta a refuzat în vara anului trecut din motive profesionale.

Motivația reală a candidaturii lui Astrid Fodor la primăria Sibiu este cu totul alta. Vorbim de disperarea FDGR-ului. Toate sondajele de opinie din ultimii patru ani au arătat o cădere a formațiunii germane la Sibiu și șansele de a mai câștiga un mandat de primar au scăzut extrem de mult.

Astfel FDGR a decis ca la aceste alegeri să joace ca la poker și să pună toată miza pe primăria și Consiliul Local Sibiu. Au fost mutați toți greii formațiunii de la Consiliul Județean la Consiliul Local pentru a întări capitalul politic pe municipiul Sibiu. Porr, Bottesch, Tischer sunt câteva din numele grele ale FDGR care vor candida acum ca și consilieri locali singurul lor scop fiind acela de a avea primar încă un mandat și un consiliu local majoritar FDGR.

Deși Astrid Fodor a declarat în conferința de presă că ea nu citește ziarele locale, dar că i se transmite ce se scrie despre ea și că se așteaptă la o campanie abjectă mai rea decât cea din 2020, realitatea este că în sondajele comandate și de Sibiu Independent, dar și de partidele mari din județ, care nu au fost făcute publicității, arată că formațiunea germană mai are șanse să prindă cinci consilieri locali și va pierde, cu siguranță, funcția de primar al municipiului Sibiu. 

Pentru cei care s-au uitat pe transmisia în direct făcută de Sibiu Independent de la conferința de lansare a candidaților pe FDGR, care se găsește înregistrată pe pagina noastră de Facebook, au putut să vadă spre final o mică parte din adevărata față a primarului Astrid Fodor. Starea de nervozitate, când întrebările jurnaliștilor au început să devină mai acide, ridicarea tonului și aroganța unor răspunsuri toate mascate, așa cum bine a spus la începutul conferinței Gabriel Tischer: o mână de fier, într-o mănușă de catifea.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului