spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ministrul Educației, Ligia Deca, tur de forță la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Ligia Deca a pornit dis de dimineață vizita de lucru în județul Sibiu la Școala Aurel Decei din Gura Râului. Apoi a avut o întâlnire cu directorii de școli din Sibiu. A urmat o conferință de presă la sediul PNl, o vizită la Școala Ioan Slavici din Sibiu. Evenimentul central al vizitei a fost Gala Performanței în învățământul preuniversitar Sibiu, organizată de Consiliului Județean la Sala Thalia. În program, ministrul a vizitat și Academia Forțelor Terestre, iar la final a participat la semnarea contractului pentru construirea unui campus regional pentru învățământul dual la Sibiu, în sala Senatului ULBS.


După programul artistic pregătit de elevii Școlii Aurel Decei din Gura Râului dis de dimineață, Ligia Deca a avut o întâlnire de foc cu directorii școlilor din Sibiu. Aici au fost abordate multe subiecte printre care: educația timpurie, violența în școli, programele de învățământ dual și tehnologic, creșterile salariale din învățământ, dotările în școli, reducerea abandonului școlar, masă caldă, apelul de școli verzi.

La conferința de presă de la sediul PNL Sibiu, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu i-a prezentat investițiile în educație făcute în județul Sibiu. Ea a anunțat că săptămâna viitoare se inaugurează noua școală specială din Sibiu. Iar cea de la Mediaș va fi finalizată în curând. Acestea sunt în subordinea Consiliului Județean. Restul școlilor din județ sunt în administrarea primăriilor. Cîmpean a amintit și de programul Anii Drumeției și efectele benefice asupra eleviilor care pot să intre în contact cu natura.

Ligia Deca a spus că în județul Sibiu 45 de primării au accesat 35 de milioane de euro pentru achiziția de dotări în școli. Ea a spus că există un interes mare și pentru programul masa sănătoasă, deja implementat în foarte multe școli din județul Sibiu. Programul Școli Verzi este deja în faza de implementare și există interes și din județul Sibiu pentru accesarea de fonduri pentru construcția de școli sau modernizarea acestora prin intermediul programului.

La Gala Performanței în învățământ, Ligia Deca a fost întâmpinată de Adrian Bibu, administratorul județului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri