spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

20 de ani NATO: Un ofițer francez la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Unul dintre cei mai vechi ofiţeri străini care activează în Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est de la Sibiu, locotenent-colonel Olivier, consideră că „cea mai mare provocare are legătură cu ceea ce se întâmplă acum în Ucraina”.

Publicitate

„Aşa cum vă puteţi imagina, cea mai mare provocare are legătură cu ceea ce se întâmplă acum în Ucraina, deci provocarea este, desigur, de a găsi o soluţie pentru stabilizarea situaţiei de acolo. Pentru noi, un Corp cu forţe multinaţionale, principala misiune este de a ne desfăşura activităţile planificate pentru a fi pregătiţi să descurajăm orice posibilă agresiune şi să fim gata să apărăm ţările membre NATO şi teritoriile lor”, a declarat pentru AGERPRES ofiţerul francez.

Un francez la Sibiu

Olivier este la Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est de doi ani şi jumătate, chiar de la început când unitatea a fost dislocată de la Bucureşti la Sibiu. Ofiţerul francez activează în cadrul Compartimentului Planificare a exerciţiilor, dar şi a modului în care Corpul Multinaţional îşi coordonează resursele, secţiile pentru a-şi îndeplini misiunile. Olivier a luat parte şi la câteva exerciţii NATO de nivel de corp de armată.

„Când am ajuns aici (la Sibiu – n.r.), trebuie să recunosc că am fost foarte bine primit de către echipa de militari români. Am fost unul dintre primii militari străini ai acestui Comandament şi am fost foarte bine integrat în echipă. Am găsit o echipă de profesionişti, foarte implicaţi în dezvoltarea Comandamentului care a trebuit să fie accelerată din cauza evenimentelor din Ucraina, iar acest lucru a fost posibil datorită devotamentului, implicării şi profesionalismului militarilor acestui Comandament, cei mai mulţi dintre aceştia fiind români”, a spus Olivier.

Cum sunt românii

Românii sunt amabili, comunică uşor şi ajută în orice situaţie – este caracterizarea pe care Olivier o face militarilor români, pe care i-a cunoscut şi înainte de înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est din Sibiu.

„Am avut ocazia de a cunoaşte militari români fie în teatre de operaţii, în special în Kosovo, fie din calitatea mea de ataşat militar. De fiecare dată, i-am cunoscut ca oameni amabili, cu care se poate comunica cu uşurinţă şi foarte hotărâţi să ajute în orice situaţie”, a arătat Olivier.

România în NATO

Ofiţerul francez apreciază că România a devenit un membru activ al NATO şi dezvoltarea Comandamentului de la Sibiu este una dintre dovezile că ţara noastră are un rol important în Alianţă.

„Cred că cel mai bun lucru care se poate spune la aniversarea a 20 de ani ai României în NATO este că România este un membru activ, iar dezvoltarea acestui Comandament, de nivelul şi structura sa, nu este o misiune uşoară. România s-a oferit pentru acest lucru, deci apreciem faptul că este un membru activ şi aş vrea să spun cu această ocazie ‘La mulţi ani, România!’ „, a transmis locotenent-colonel Olivier din Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est de la Sibiu.

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ