spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Baza Sportivă Obor din Sibiu așteaptă inaugurarea… electorală!

Știri din Județ

Publicitate

După 10 amendamente la contract, în bani și timp alocat, mărețul proiect al unei Baze sportive noi în Sibiu, în spatele Târgului Obor pare finalizat. Dar nu inaugurat. Deși, prin contract trebuia să fie gata anul trecut, Primăria Sibiu a acceptat multiple întârzieri de la constructor în toate fazele, dar și măriri de costuri. 12,7 milioane de lei (adică 2,5 milioane de euro) pentru terenuri de sport în aer liber, alei și câteva vestiare modulare. Accesul la această bază sportivă va fi prin skate-park.


Aprilie 2022. Primăria Sibiu anunță public semnarea contractului pentru o nouă bază sportivă în spatele Târgului Obor și a skate park-ului. S-a promis că proiectarea, avizele și construcția vor dura 9 luni. Adică până în ianuarie 2023. Dar, ca de obicei, la proiectele Primăriei Sibiu, abia în ianuarie 2023, contructorul a obținut autorizația de construire.

Chiar și așa lucrările au tărăgănat nefiresc de mult, mai ales că investiția nu necesita chestiuni complexe.

„Amenajăm un spațiu de 23.000 mp pentru sport, acesta urmând să fie accesibil sportivilor profesioniști și amatorilor. Lucrările avansează astfel că, în câteva luni, sibienii pasionați de sport și mișcare vor avea la dispoziție terenuri pentru fotbal, minifotbal, handbal, tenis, tenis cu piciorul și tenis de masă, baschet și volei. În prezent se lucrează la amenajarea terenurilor, a tribunei, a zonelor verzi și a aleilor de acces și pietonale din viitorul Complex, precum și la rețelele de canalizare pluvială și iluminat. Transformăm astfel un teren viran dintr-un cartier al Sibiului într-un spațiu pentru sport și timp liber.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Această declarația a primarului Astrid Fodor a fost făcută în iulie 2023, când a făcut o vizită pe teren. Dar terenurile nu sunt folosite nici astăzi.

O ultimă rectificare de preț, finală, a fost făcută în 12 martie 2024, când s-a mai mărit valoarea contractului cu aproape 500.000 de lei fără TVA.

Singura cale de acces la terenurile Bazei Sportive Obor este prin Skate-Park.

Inaugurarea…

Deși finalizată lucrarea, inaugurarea este amânată se pare pentru a aduce vizibilitate electorală primarului Astrid Fodor. Am întrebat Primăria Sibiu privitor la data inaugurării și alte aspecte referitoare la baza sportivă, dat timp de două săptămâni, până la apariția materialului nu am primit niciun răspuns.

ACTUALIZARE 22.04.2024: La cinci săptămâni după solicitarea de presă făcută de SIBIU INDEPENDENT privind inaugurarea și alte aspecte, Primăria Sibiu ne-a transmis astăzi următorul răspuns:

Această lucrare a fost finalizată și recepționată însă Primăria Sibiu a dorit ca, înainte de deschidere, terenul de fotbal să fie omologat pentru desfășurarea meciurilor din Liga a IV-a de fotbal. S-a obținut această omologare, dar pentru a putea programa meciuri, este necesară achiziția unui container modular în care să se amenajeze vestiare și pentru arbitrii. Containerul a fost achiziționat și urmează să fie amplasat în teren în aproximativ o săptămână. Primăria Sibiu va anunța public data deschiderii noii baze sportive.

În ceea ce privește accesul în baza sportivă, acesta se va face exclusiv pietonal, prin incinta skatepark-ului. Fiind vorba de o zonă pentru mișcare și agrement, recomandăm deplasarea spre baza sportivă fie cu transportul public, modern și eficient, fie cu bicicleta personală sau cu o bicicletă Sibiu Bike City. Cei care sosesc totuși în zonă cu mașinile pot utiliza parcarea skate park-ului sau parcările publice de pe Calea Șurii Mari. Lângă baza sportivă au fost amenajate doar 3 locuri de parcare pentru autocarele care aduc sportivi pentru activități.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda