spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Banca pentru Alimente dă start înscrierilor pentru Colecta de Alimente. Voluntarii se pot înscrie online

Știri din Județ

Publicitate
Banca pentru Alimente dă start unei noi campanii de solidaritate care îi ajută pe cei în aflați nevoie. E un moment special când oricine se poate implica, în funcție de resurse și de timp, la Colecta de Alimente. Dacă vrei să ajuți, poți dona alimente neperisabile sau poți deveni voluntar în cadrul campaniei. Sau le poți face pe ambele.

Anul acesta, Colecta Națională de Alimente se va desfășura în peste 800 de magazine ale celor mai mari retaileri din România, parteneri ai Băncilor pentru Alimente. Pentru un impact semnificativ la nivel național, e nevoie de implicarea a peste 15.000 de voluntari în toată țara.

Publicitate

În județe deservite de Banca Regională pentru Alimente Cluj – Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sibiu –  vor participa la colectă 90 de magazine și sunt așteptați să se implice 1.000 de voluntari.

„Voluntarii sunt vocea noastră și a tuturor celor care nu pot fi în magazin. Cu ajutorul voluntarilor, persoanele aflate în nevoie se vor putea bucura de mese mai bogate în perioada sărbătorilor de Paște. Cele mai multe alimente sunt donate acolo unde avem prezenți voluntari, așa a fost în fiecare an, așadar implicarea lor e de mare ajutor. Voluntarii vor aborda clienții magazinelor pentru a-i încuraja să doneze în cutiile din magazinele partenere, le vor explica unde vor ajunge produsele donate de ei și cum vor face astfel o diferență în viețile celor care le primesc”, spune vicepreședintele executiv al Băncii pentru Alimente Cluj, Andreea Bobiș.

Dacă vrei să te înscrii ca voluntar și să ajuți, completează formularul online disponibil pe https://colectanationaladealimente.ro/

Colecta de Alimente se desfășoară în perioada 19-21 aprilie 2023. 

Alimentele donate direct în magazinele partenere vor ajunge la organizații neguvernamentale care au în grijă copii și vârstnici în situații vulnerabile, persoane cu dizabilității, în risc de excluziune socială sau fără adăpost, refugiați, persoane cu dependențe de substanțe și persoane din comunități marginalizate pe criterii de discriminare.

Cifrele Colectei de Alimente

  • 3 zile de colectă națională de Paște: 19-21 aprilie
  • 800 de magazine ale celor mai mari retaileri din România participă în toată țara la Colecta de Paște
  • 90 de magazine sunt implicate în județele Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud și Sibiu
  • 15.000 de voluntari în toată țara sunt necesari, dintre care 1.000 în Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud și Sibiu
  • 224,82 tone de alimente au fost donate în toată țara la Colecta organizată în decembrie 2023, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun 
  • 40,2 tone de alimente au fost donate în județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud la Colecta de Crăciun din 2023.

Înscrierile pentru voluntari sunt deschise până în 9 aprilie: https://colectanationaladealimente.ro/

O altă modalitate prin care persoanele fizice se pot implica este o donație lunară de 2 euro pe lună, printr-un sms cu textul HRANA la numărul 8845. 

Astfel, fiecare donator ajută la salvarea de la risipă a unei cantități de aproximativ 9 kilograme de mâncare/lună, hrană care ajunge la ONG-uri care deservesc oameni în nevoie din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

Federația Băncilor pentru Alimente din România cuprinde nouă Bănci Regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați. 

Aceasta este o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer