spot_img
11.2 C
Sibiu
luni, 06 mai, 2024
spot_img

Ziua Internaţională de conştientizare a autismului, sărbătorită la Asociația „Sfântul Casian” din Mediaș

Știri din Județ

Publicitate
Anual, la data de 2 aprilie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională de conştientizare a autismului. Cu acest prilej, Asociația „Sfântul Casian” a organizat la sediul din cartierul Gura-Câmpului din municipiul Mediaș o activitate dedicată acesteia. La eveniment au participat în calitate de invitați Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

Asociația Sfântul Casian se dedică aducerii speranței copiilor afectați de autism și familiilor lor.

Publicitate

Suntem încântați să le putem oferi spațiul și condițiile optime pentru a-și îndeplini această misiune valoroasă.

Autismul reprezintă o provocare pe scară largă, și este esențial ca fiecare dintre noi să contribuim activ în căutarea soluțiilor care să permită acestor copii să-și atingă potențialul maxim.” – a transmis Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu

Asociația Sfântul Casian este o asociație înființată în anul 2018, de câtre 5 părinți ai unor copii diagnosticați cu autism.
Misiunea acestei asociații este de a recupera prin terapie cât mai mulți copii cu diagnostic din spectru autist. Pentru a reuși acest lucru, Asociația Sfântul Casian a deschis, un serviciu social numit „Centru de zi pentru copii cu tulburări din spectru autist”, unde copii
primesc terapia necesară pentru recuperare, cu ajutorul unor terapeuți specializați.


Scopul serviciului social “Centrul de zi pentru copii cu tulburări de spectrul autist”, „Sfântul Casian”, este de a îmbunătății calitatea vieții copiilor diagnosticați cu autism sau tulburări din spectrul autist, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de educaţie, abilitarereabilitare, recreere-socializare, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, cât şi a unor activităţi de sprijin, etc.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ