spot_img
14.6 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Tristețe în comunitatea baptistă din Sibiu. O tânără mămică a murit!

Știri din Județ

Publicitate

Caz trist petrecut zilele trecute la Sibiu. O tânără în vârstă de doar 32 de ani a decedat în noaptea de 5 spre 6 aprilie. Pacienta ar fi născut la începutul lunii o fetiță.

Publicitate

Femeia a născut în urmă cu o săptămână la o clinică privată. După câteva zile însă, aceasta a ajuns la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie al SCJU Sibiu. Conform datelor oficiale, pacienta era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice alte suspiciuni. Acesteia i-au fost prescrise antibiotice și a fost lăsată să plece acasă. O zi mai târziu, din nefericire, starea femeii s-a degradat rapid, fiind adusă la spital în stare gravă, cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Tânăra mămincă a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul.

Conform surselor Sibiu Independent, tânăra mămică suferea de multă vreme și de alte boli, ce s-au accentuat o dată cu nașterea copilului.

Biserica Baptista Betania Sibiu a transmis un mesaj emoționant pe pagina lor de Facebook: „Jertfa unei inimi de mamǎ cunoaște dǎruire și iubire ce trec dincolo de “aici “ și “acum”. Aducând pe lume un dar ceresc, Betina Balteș a cunoscut bucuria deplină de a fi mamǎ, cu un zâmbet ce mereu a caracterizat-o, deși durerile din trup au fost mereu prezente.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a transmis un comunicat de presă

„În legătură cu pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, care a decedat în noaptea de 5 spre 6 aprilie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, transmitem următoarele:

Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați. I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate.

Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă – cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme. I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fostnefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul.” Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate.” au transmis reprezentanții SCJU Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)